HK.dk logo

18. april 2016

Jeg ville virkelig gerne have den elevplads

Jeg har lige en af de forgående dage hjulpet min arbejdsplads med vores rekrutteringsdag til ansættelse af nye elever. Det var rigtigt sjovt at sidde på den anden side af bordet, også selvom jeg egentligt ikke havde nogen indflydelse, men egentlig var mere en hjælpende hånd, så var det en virkelig en oplevelse. Det har også fået mig til at tænke over min eget forløb med ansøgninger, jobsamtaler og endelig ansættelse.

Masser af ansøgninger 

Lige fra jeg startede på HGS i september 2015 begyndte jeg at sende ansøgninger ud hver gang, at jeg fandt en elevplads, som jeg synes virkede interessant. Jeg blev også kaldt til tre samtaler inden årets udgang, men desværre endte ingen af dem med en kontakt. Så jeg forsatte med at sende ansøgninger ud. Jeg må ærligt indrømme, at dette var en meget lærerigproces, da jeg både blev bedre til at skrive ansøgninger, men også blev mere fokuseret på hvem jeg var, mine evner og hvilket arbejdet, som jeg ønskede at gå efter. Der var også hårde dage, især de gange, hvor jeg tænkte, at jeg ville være perfekt til jobbet og bare fik en ligegyldig afvisning eller endnu værre, de gang, hvor man bliver kaldt til samtale, og følte, at det gik rigtig godt, men de synes åbenbart, at der var en, som bare kunne et eller andet bedre, men de kunne ikke sige hvad eller, at der var noget, som jeg kunne gøre for at forbedre mig. 

Speed-dating på Handelsskolen

Heldigt for mig, så holdte min handelsskole speed-dating med forskellige arbejdspladser, som søgte kontor- og butik elever. Her fik jeg muligheden for at kunne snakke med flere forskellige elevansvarlige, give dem mit cv og ansøgning imens, at jeg kunne få en fornemmelse af om det var et sted, som jeg ønskede at søge hen. Her mødte jeg også en fra min nuværende elevplads, og jeg er sikker på, at det har været med til at gøre, at jeg blev kaldt til jobsamtale og efterfølgende fået stillingen. Jeg fik nemlig en mulighed for, at give et fantastisk første håndsindtryk i vante omgivelser, så jeg følte mig heller ikke så nervøs, som jeg godt kan gøre et helt nyt sted. 

Elevpladsen

Jeg var virkelig glad, da jeg modtog mailen om, at jeg skulle med til rekrutteringsdagen. Jeg følte egentligt også på dagen, at det gik rigtig godt, men kunne godt mærke, da dagen var over, at jeg var meget nervøs for om det skulle ende med, at en af de andre fik elevpladsen frem for mig. Ikke fordi, at jeg ikke tror på mig selv, men jeg synes, at der var mange søde og fornuftige ansøger tilsted til rekrutteringsdagen.  Så jeg blev selvfølgelig meget glad, da de ringede dagen efter for at sige, at elevpladsen var min, hvis jeg ønskede den. 

Det vigtigste, som jeg lærte i denne proces var:
  • Find dine egne kompetencer og forklar dem hellere igennem handlinger end tillægsord. 
  • Vær åben overfor stillinger eller arbejdspladser, som du måske ikke troede der var noget for dig, da du kan blive positivt overrasket. 
  • Vær ærlig – både over dig selv og i din ansøgning, da det er ikke fordi du er forkert, men det ville være surt at arbejde et sted, hvor du ikke føler, at du passer ind. 
  • Og gå efter det, som du ønsker dig. 


Hvem er jeg?

Velkommen til … Mit navn er Kamilla Jensen, og jeg er til daglig kontorelev hos en offentlig myndighed. Det har jeg været siden start august, og jeg er utrolig glad for mit arbejdsopgaver, arbejdspladsen og mine kollegaer. Jeg har en HF, HGS, været startet på uddannelsesvidenskab og arbejdet i udlandet som rejseleder med i bagagen indtil videre, men jeg prøver at bygge ovenpå ved at læse HD (Erhvervsøkonomisk diplomuddannelse), hvilke gerne skulle sikre mine muligheder i fremtiden, om det så bliver i det offentlige eller private vides ikke endnu. 

Jeg kommer til at skrive både om min dagligdag som kontorelev, skoleophold, aftenstudiet og de aktuelle emner, som berører min hverdag. Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk