HK.dk logo

15. august 2017

Tro ikke på falske besparelser

Frem mod kommunalvalget d. 21. november vil kandidaterne traditionen tro love store nedskæringer på ’administrationen’. De er allerede i gang, men der er ofte tale om falske besparelser, for administrative medarbejdere er en forudsætning for vores velfærd.

De sikrer patienterne på sygehusene korrekte journaler. Udvikler og driver kommunale og regionale IT-systemer. Giver de ledige aktivering eller job. Stiller sociale snydere til ansvar. Miljøtjekker vand, jord og luft. Giver udsatte borgere hjælp og rådgivning. Holder styr på vores skattekroner og sørger for hverdagen på uddannelsesinstitutionerne. Listen er lang.

Administrative medarbejdere giver deres kolleger i kommunerne og i Region Syddanmark tid til deres kerneopgave. Vi får mest mulig velfærd for skattekronerne ved at opgaver som løn, bogholderi, it og journaler varetages af dem, der er uddannede i administration. Alligevel går det den forkerte vej: Undersøgelse på undersøgelse viser, at pædagoger, lærere, læger og mange andre har fået så meget administrativt arbejde, at det er gået ud over deres tid til børn, ældre eller patienter.

Ineffektiv eller manglende administration er dyr for samfundet. I SKAT blev et stort antal sagsbehandlere sparet væk, og nu sidder vi tilbage med en milliardregning på grund af svindel. Den slags fadæser kan vi undgå fremover.

Stol derfor ikke på de politikere, der på et umodent og billigt grundlag kræver besparelser på ’administrationen’.Kommunal Administration

Lene Roed

Formand

HK Kommunal Sydjylland

Jeg er optaget af det velfærdssamfund, som HK Kommunal Sydjylland er en del af og bidrager til, og det vil mine blogindlæg bære præg af. Mit fokus er på medlemmerne, tillidsrepræsentanterne og arbejdsmiljørepræsentanterne – og kompetenceudvikling og et godt arbejdsmiljø står højt på min dagsorden.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk