HK.dk logo

04. oktober 2017

Børn af ældre ønsker fri til pleje

Velfærden er nu så presset, at mange medlemmer af HK Kommunal beder om omsorgsdage til at pleje deres aldrende forældre.

De første uger af september har HK Kommunal Sydjylland indsamlet omkring 1.000 postkort med medlemmernes ønsker til den næste overenskomst, OK18. Lønnen er som sædvanlig topscorer, men det er nyt, at mange ønsker omsorgsdage for at kunne hjælpe deres forældre. Endnu flere ønsker omsorgsdage til alle, så man frit kan vælge, hvem i familien man vil gøre noget for.

Så vidt er det altså kommet i nedskæringerne på velfærden, at almindelige lønmodtagere tilsidesætter bedre forhold for sig selv og i stedet vil passe og pleje deres nærtstående. Prisen for skattelettelser og billigere luksusbiler betales af de ældre og syge, og familiemedlemmerne er henvist til at hjælpe efter bedste evne.

Sparekrav og overdreven effektiviseringslyst truer med at ødelægge det velfærdssamfund, som vi i fællesskab har bygget op, og som et stort flertal af befolkningen ønsker at bevare. Jeg opfordrer HK’s medlemmer og alle andre danskere til at markere deres modstand mod udviklingen ved at skrive under på http://www.danmarkforvelfaerd.dk

 

Kommunal

Lene Roed

Formand

HK Kommunal Sydjylland

Jeg er optaget af det velfærdssamfund, som HK Kommunal Sydjylland er en del af og bidrager til, og det vil mine blogindlæg bære præg af. Mit fokus er på medlemmerne, tillidsrepræsentanterne og arbejdsmiljørepræsentanterne – og kompetenceudvikling og et godt arbejdsmiljø står højt på min dagsorden.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk