HK.dk logo

13. december 2013

Investering i et bedre arbejdsmiljø er god økonomi

Alle virksomheder, både offentlige og private, sparer i disse år. Alle medarbejdere skal være innovative omkring deres eget arbejde, og de skal være forandringsparate til ligegyldigt, hvad der kommer. Samtidig mener mange arbejdsgivere, at lønniveauet i DK er en hindring for vækst.

Den hurtige vej til vækst er gennem sikre og sunde gode arbejdspladser. Det er elementært i mine øjne. Hvis der er tillid til hinanden på arbejdspladsen, og hvis ledelsen er retfærdig, så er trivslen i top og samarbejdet øges. På arbejdspladser, hvor også samarbejdet kolleger imellem er i top, er der rart at være - alle bliver mere effektive, og dermed stiger produktiviteten.

Det er ikke en nyhed, men logik for mig. En nyhed er det til gengæld, hvor godt det egentlig er for bundlinjen. International Social Security Association har regnet sig frem til: ”For hver krone der investeres i arbejdsmiljø, han virksomhederne forvente at få et økonomisk afkast på 2,2 kroner retur”. Rapporten, der er blevet udarbejdet efter studier af 300 virksomheder i 16 lande, konkluderer, at det er en udgift på kort sigt. Men en god investering på langt sigt, af to årsager: 1. som jeg beskrev ovenfor, 2. fordi ordentlige arbejdspladser har lavere personaleudskiftning og tiltrækker den bedste og mest kvalificerede arbejdskraft på sigt.

Denne undersøgelse er rigtig godt beskrevet i en Hvidbog fra Industriens Branche Arbejdsmiljøråd, produceret af CO-Industri (herunder HK) og Dansk Industri: Find den her. Anbefalingerne deri kan bruges på alle typer arbejdspladser, ikke kun i industrien.

Arbejdsmiljø

Historik

Marianne Vind, næstformand i HK/Privat

Marianne Vind

Sektornæstformand

HK/Privat

Mine dage er fyldt med arbejdet med at forbedre arbejdsmiljøet, skaffe mere efteruddannelse, ligeløn (og højere løn) til kvinder og mænd, bedre ansættelsesvilkår og meget mere. Derudover er en spændende del af min hverdag besøgene på virksomheder, min kontakt til tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter samt oplægsholder på kurser og konferencer.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Opdatér kommentar

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk