Ring til HK's fagforening

Når du har spørgsmål til ansættelsesvilkår, kontingent, medlemskab samt samtaler i Job og vejledning

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Ring til HK's a-kasse

Når du har spørgsmål til dagpenge, feriedagpenge, efterløn, jobsøgning i EØS og selvstændig virksomhed

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

06. februar 2015

Medlemmernes dagsorden

Fokusgruppe HK Midt

Arbejdsmarked: Når HK Midt går så konsekvent ind i kampen for en ændring af dagpengereglerne, afspejler det vores medlemmers dagsorden. Det har vi netop fået bekræftet efter en seance, hvor en gruppe medlemmer, fagligt aktive og medarbejdere gav deres bud på, hvilke emner der betyder mest for vores medlemmer.

Dagpenge og arbejdsmiljø gik igen på de fleste af de farvede sedler, der blev sat på tavlen, da vi havde sat gruppen stævne. 

Og billedet er ikke anderledes her på Fyn og i Fredericia-området, der udgør HK Midts område, end i andre dele af landet. Det viser den rundtur, som HK har været på hos medlemmerne. 
Dagpengereformen gør især ondt på de danskere, der er havnet i dagpengeklemmen, men den gør også indtryk på de fleste andre, fordi det er så udansk, at vi lader danskere i stikken og lader dem falde ud over afgrunden -uden et sikkerhedsnet. 

"Genoptjeningstiden er for lang" og "Pisk hjælper ikke, for de ledige vil jo gerne arbejde" lød et par af meldingerne fra vores medlemmer. Det motiverer os kun yderligere til at fortsætte kampen for en halvering af genoptjeningsperioden og en fordobling af dagpengeperioden. 

Et andet tema, der ligger medlemmerne af HK meget på sinde, er arbejdsmiljøet og de betingelser, vi hver især skal arbejde under. Det gælder både de fysiske rammer og det mentale, hvor mange har fokus på den stress, der følger med stigende arbejdsmængde, besparelser, øgede servicekrav, ønske om mere dokumentation og så i øvrigt muligheden for at være på og online hele tiden. Det stresser os -også ud over vores normale arbejdstid -når vi skal svare på både mails og opkald døgnet rundt. 

"Tal ikke Udkantsdanmark ned", "Gør daginstitutionernes åbningstider mere fleksible", " Sæt mere fokus på de tekniske uddannelser og skaf flere praktikpladser" og "Gør op med virksomhedstilskud -skaf reelle job i stedet" var andre af de kontante meldinger fra vores medlemmer på en udbytterig aften. 

I HK er vi nu klar til det kommende folketingsvalg. Vi har medlemmernes ønsker klar til de mange kandidater, der gerne vil have deres gang på Christiansborg. Vi bruger de kommende måneder på at søge dialog og indflydelse. Det gælder i samarbejdet med andre fagforbund, i dialog med arbejdsgiverne og i forhold til de politikere fra alle politiske partier, der i sidste ende skal løfte opgaven og skabe rammerne. 
Dagpenge
Martin Rasmussen - HK fagforening

Martin Rasmussen

Næstformand

HK Danmark

Mit faglige hjerte banker for arbejdsmiljø, beskæftigelse, ligestilling og de unge. 

Jeg kæmper hver dag for at sikre, at vi forebygger det dårlige arbejdsmiljø, at vi sætter alt ind på at bekæmpe stress, og at alle har ret til at komme på arbejde uden at blive chikaneret. 

Jeg kæmper for ligeløn, for vores kvindelige medlemmer tjener i gennemsnit 15% mindre end deres mandlige kolleger. Vi er nået langt med ligestillingen, men slet ikke nok. 

For mig er uddannelse og karriererådgivning vigtige nøgleord, så vi hele tiden kan hjælpe vores medlemmer videre i deres jobliv. Og vi skal gøre en særlig indsats for dem, der gerne vil have et fleksjob. De skal have det antal timer, de kan holde til at arbejde. Og selvfølgelig en ordentlig løn for det.

Sidst, men ikke mindst brænder mit hjerte for de unge. Jeg kom selv ind i HK via HK Ungdom. Jeg nyder at se vores unge talenter vokse, se dem organisere elever i HK og glæder mig til de skaber fremtidens HK.
 
Det er bare noget at det, du vil kunne læse om på min blog. 

God fornøjelse med læsningen. 

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk