HK.dk logo

18. maj 2015

God kollegakarma til alle

I HK-regi har vi erklæret 2015 for arbejdsmiljøår. Det præger vores dagsorden for året, når det gælder initiativer og aktiviteter, der sætter fokus på både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Den 18. maj lancerer vi blandt andet arbejdsmiljøkampagnen ”God kollegakarma til alle”, der minder os alle om, hvor stor betydning gode kolleger og godt kollegaskab har for, om vi trives på jobbet.

Budskabet er klart: Gode kolleger gør din arbejdsdag bedre. I anden del af kampagnen, der er placeret på den anden side af sommerferien får du mulighed for at nominere en god kollega på din arbejdsplads. Det er i konkurrencen ”Danmarks bedste kollega”, hvor den bedste kollega er den, der har gjort en aktiv indsats for at styrke det psykiske arbejdsmiljø og dermed har gjort arbejdsdagen bedre for alle. 
 
Følg karma-kampagnen på Facebook eller her på HK.DK. Her kan du også få masser af inspiration til, hvordan du og kollegerne selv kan arbejde aktivt med det psykiske arbejdsmiljø på jeres arbejdsplads.
 
2015 er også på andre måder et aktivt år, hvor vi sætter en faglig dagsorden alle de steder, hvor der brug for det. Det er der stadig, når det gælder temaer som arbejdsmiljø, ligestilling, kampen mod social dumping, ordnede forhold for alle unge medarbejdere og mange andre områder.
 
Dette er også året, hvor vi for alvor folder vores JobBørs ud. Konceptet, der skal hjælpe vores medlemmer tilbage på arbejdsmarkedet, er blevet flot modtaget hos ledige medlemmer og hos virksomhederne på Fyn og i Fredericia-området. Begge parter glæder sig over muligheden for en tæt, direkte kontakt, og det er ren win win for vores medlemmer og arbejdsgiverne. Ydelsen er gratis, arbejdsgiveren skal ikke bruge unødig tid på en langsommelig ansættelsesproces, og vi kan hjælpe vores medlemmer hurtigere i job
 
Hos HK Midt har vi i mange år prioriteret vores virksomhedsbesøg ude hos medlemmerne højt. Vi synes, det er givende for os – og forhåbentlig for de mange medlemmer, vi møder – at vi mødes i øjenhøjde og på medlemmernes arbejdsmæssige hjemmebane. Hvad sker der ”derude” hos jer? Hvad er stemningen, tendenserne, mulighederne, begrænsningerne på HK-arbejdspladser i disse år? Hvor er der brug for, at vi tager fat – og hvor er der god viden og gode erfaringer, som vi kan tage med og dele med andre? Her er virksomhedsbesøg en kilde til uvurderligt input, der flytter os – og i sidste ende dine muligheder i HK Midt.
 
Hvis vi kigger bagud, på 2014, kan vi glæde os over, at antallet af faglige sager faldt markant. Det er ofte udtryk for, at det fynske og østjyske arbejdsmarked er i bedring, når de faglige sager bliver færre. Over de seneste tre år er det samlede fald i faglige sager hos HK Midt på omkring 30%. Faldet viser, at den danske økonomi er i bedring, og vi hører om flere og flere virksomheder, der ser positivt på fremtiden. Det er fantastisk – og god arbejdsmarkedskarma til os alle.
Arbejdsmiljø
Martin Rasmussen - HK fagforening

Martin Rasmussen

Næstformand

HK Danmark

Mit faglige hjerte banker for arbejdsmiljø, beskæftigelse, ligestilling og de unge. 

Jeg kæmper hver dag for at sikre, at vi forebygger det dårlige arbejdsmiljø, at vi sætter alt ind på at bekæmpe stress, og at alle har ret til at komme på arbejde uden at blive chikaneret. 

Jeg kæmper for ligeløn, for vores kvindelige medlemmer tjener i gennemsnit 15% mindre end deres mandlige kolleger. Vi er nået langt med ligestillingen, men slet ikke nok. 

For mig er uddannelse og karriererådgivning vigtige nøgleord, så vi hele tiden kan hjælpe vores medlemmer videre i deres jobliv. Og vi skal gøre en særlig indsats for dem, der gerne vil have et fleksjob. De skal have det antal timer, de kan holde til at arbejde. Og selvfølgelig en ordentlig løn for det.

Sidst, men ikke mindst brænder mit hjerte for de unge. Jeg kom selv ind i HK via HK Ungdom. Jeg nyder at se vores unge talenter vokse, se dem organisere elever i HK og glæder mig til de skaber fremtidens HK.
 
Det er bare noget at det, du vil kunne læse om på min blog. 

God fornøjelse med læsningen. 

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk