HK.dk logo

27. maj 2015

Dejlig dag – med en sort sky på himlen

Hvor er det en dejlig dag! Solen skinner, og sommeren er på vej. Jeg har samtidig lige modtaget en mail om, at regeringen fra 2016-2020 under titlen ”Danmark på sikker vej” vil bruge 39 milliarder på bedre sundhed, ældre, børn, forskning, grøn omstilling og vækst.

Der er samtidig afsat 15 milliarder til øget tryghed. Det er da et velfærdsudspil, der er til at forstå – og et udspil med fantastiske perspektiver, når det handler om at skabe vækst i både det offentlige og private, så vi kan genoprette dansk økonomi og velfærd efter krisen.

Med velfærd mod vækst
Regeringen har med sit udspil erkendt sandheden i det, der længe har været HK’s dagsorden: Besparelser og nedskæringer i det offentlige er ikke en del af den langsigtede løsning for hele samfundet. Vækst og velfærd hænger sammen på samme måde som både den offentlige og den private sektor er hinandens forudsætninger. Med velfærds- og vækstudspillet har regeringen knyttet de to sektorer endnu tættere på hinanden, så investering i fælles velfærd også bliver en investering i en samfundsøkonomisk dynamik, der vil føre vækst i private virksomheder med sig.

Vi mangler stadig en dagpengereform!
Jeg tilstår dog gerne, at der stadig er en stor, sort sky på himlen. For er det ikke nu, når velfærden er på bordet, at vi skal finde pengene til en ordentlig dagpengereform? En reform, der giver de ledige fast grund under fødderne, hvor alt for mange af dem ellers står foran en økonomisk og social afgrund, fordi de er ved at miste retten til dagpenge.
Udspillet fra regeringen har desværre en helt blind vinkel, når det gælder dagpengene og hele den problematik, der har ført til, at der indtil nu står hele 54.000 danskere uden ret til dagpenge. Det er en fælles og ikke mindst yderst påtrængende opgave, som vi i fællesskab bør løse. Det skylder vi de ledige – og hele den tradition, vi har i et velfærdssamfund som vores, hvor vi samler op på dem, der uforskyldt er landet i en svær situation. 
Regeringen vil bruge 39 milliarder på velfærd, der skal skabe vækst i årene frem mod 2020. Rund det op til 40 milliarder og få sat ord på, hvordan vi hjælper de ledige danskere ud af dagpengeklemmen. Før kan der ikke blive helt skyfrit over vores lille velfærdsland.

Ledige
Martin Rasmussen - HK fagforening

Martin Rasmussen

Næstformand

HK Danmark

Mit faglige hjerte banker for arbejdsmiljø, beskæftigelse, ligestilling og de unge. 

Jeg kæmper hver dag for at sikre, at vi forebygger det dårlige arbejdsmiljø, at vi sætter alt ind på at bekæmpe stress, og at alle har ret til at komme på arbejde uden at blive chikaneret. 

Jeg kæmper for ligeløn, for vores kvindelige medlemmer tjener i gennemsnit 15% mindre end deres mandlige kolleger. Vi er nået langt med ligestillingen, men slet ikke nok. 

For mig er uddannelse og karriererådgivning vigtige nøgleord, så vi hele tiden kan hjælpe vores medlemmer videre i deres jobliv. Og vi skal gøre en særlig indsats for dem, der gerne vil have et fleksjob. De skal have det antal timer, de kan holde til at arbejde. Og selvfølgelig en ordentlig løn for det.

Sidst, men ikke mindst brænder mit hjerte for de unge. Jeg kom selv ind i HK via HK Ungdom. Jeg nyder at se vores unge talenter vokse, se dem organisere elever i HK og glæder mig til de skaber fremtidens HK.
 
Det er bare noget at det, du vil kunne læse om på min blog. 

God fornøjelse med læsningen. 

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk