HK.dk logo

01. december 2015

Plads til både politi og erhvervsuddannelser

Ros herfra til regeringen for det flotte politiforlig. Det er glædeligt med flere penge til politiet og flere betjente på gaden.

Det er desuden ekstra glædeligt, at forliget IKKE tager penge fra erhvervsuddannelserne, som det ellers var foreslået. Man har ganske klogt valgt at friholde erhvervsuddannelserne for omprioriteringsbidraget i 2016.

De 2% i besparelser på EUD ville have gjort ondt på de merkantile uddannelser, der i forvejen kæmper med implementering af erhvervsskolereformen og samtidig har oplevet et faldende optag. Det havde været et samfundsmæssigt selvmål, hvis vi havde pålagt erhvervsskolerne en besparelse i en tid, hvor der tværtimod er brug for fremdrift og udvikling på området. Vi skal i stedet investere i de merkantile erhvervsuddannelser i fremtiden, så vi kan få flere dygtigere elever til at vælge disse uddannelser. Det vil have en selvforstærkende effekt, der løfter både fagligt niveau og uddannelsesmiljøet på erhvervsskolerne, og for Danmark vil det betyde en bredere uddannelsesprofil.

Med politiforliget er det også spændende for HK’erne at se, hvilke arbejdsopgaver de skal overtage fra betjentene. HK-bemandede fartkontroller kunne være et oplagt sted at starte, hvis målet er at frigive betjente til de mange reelle politiopgaver, der skal tages hånd om. I tider hvor flygtningestrømme og terror koster mange mandskabsressourcer hos Politiet, virker det ulogisk, at betjente skal sidde i fartvognene, når opgaven med samme sikkerhed og præcision kunne udføres af dygtige HK’ere. En sådan omdelegering af forskellige opgaver i Politiet vil kun gøre effekten af politiforliget endnu større. 

Uddannelse
Martin Rasmussen - HK fagforening

Martin Rasmussen

Næstformand

HK Danmark

Mit faglige hjerte banker for arbejdsmiljø, beskæftigelse, ligestilling og de unge. 

Jeg kæmper hver dag for at sikre, at vi forebygger det dårlige arbejdsmiljø, at vi sætter alt ind på at bekæmpe stress, og at alle har ret til at komme på arbejde uden at blive chikaneret. 

Jeg kæmper for ligeløn, for vores kvindelige medlemmer tjener i gennemsnit 15% mindre end deres mandlige kolleger. Vi er nået langt med ligestillingen, men slet ikke nok. 

For mig er uddannelse og karriererådgivning vigtige nøgleord, så vi hele tiden kan hjælpe vores medlemmer videre i deres jobliv. Og vi skal gøre en særlig indsats for dem, der gerne vil have et fleksjob. De skal have det antal timer, de kan holde til at arbejde. Og selvfølgelig en ordentlig løn for det.

Sidst, men ikke mindst brænder mit hjerte for de unge. Jeg kom selv ind i HK via HK Ungdom. Jeg nyder at se vores unge talenter vokse, se dem organisere elever i HK og glæder mig til de skaber fremtidens HK.
 
Det er bare noget at det, du vil kunne læse om på min blog. 

God fornøjelse med læsningen. 

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk