HK.dk logo

23. februar 2017

Flot arbejde, Hjørring!

Boost din jobsøgning

Hjørring Kommune har satset penge på at bekæmpe ledighed på en anden og mere nytænkende måde, end vi ser så mange andre steder. Heldigvis er satsningen blevet en succes. Så stort tillykke herfra med det flotte arbejde. 

Jeg håber, at den nordjyske succes inspirerer politikere i Odense og Fredericia-området til at gøre en forskel og skabe en lignede succes. Med en investering på 125 millioner kroner over fire år har Hjørring Kommune nemlig skabt det, der er blevet kaldt en ”revolution” på Jobcentret. En revolution, der har fået 600 kontanthjælpsmodtagere og sygemeldte i job og uddannelse.
Pengene er blandt andet brugt til at ansætte socialrådgivere, fysioterapeuter og sygeplejersker – og til at sikre mere tid til hver enkelt borger, der får mere individuelle tilbud og forløb.

Resultaterne i Hjørring taler deres eget tydelige sprog om, at der bliver skabt et bedre møde mellem borger, virksomhed og sagsbehandlere. Allerede halvvejs inde i den fire-årige prøveperiode har Hjørring Kommune sparet 47,3 millioner på udgifterne til overførselsindkomster.

Man forventer, at de 125 millioner kroner er tjent ind efter fire år. Hertil kommer gevinster i form af øget livskvalitet for ledige og syge samt tilfredse virksomheder, der kommer på forkant af det fald i arbejdsstyrken, der på kortere eller længere sigt vil blive en udfordring for mange virksomheder.
Beskæftigelsespolitikken på disse kanter kunne på mange måder trænge til et lignende løft, så også vi får sluset flere langtidsledige og syge tilbage på arbejdsmarkedet.
Hjørring Kommune har vist, hvordan det kan gøres.

Ledige
Martin Rasmussen - HK fagforening

Martin Rasmussen

Næstformand

HK Danmark

Mit faglige hjerte banker for arbejdsmiljø, beskæftigelse, ligestilling og de unge. 

Jeg kæmper hver dag for at sikre, at vi forebygger det dårlige arbejdsmiljø, at vi sætter alt ind på at bekæmpe stress, og at alle har ret til at komme på arbejde uden at blive chikaneret. 

Jeg kæmper for ligeløn, for vores kvindelige medlemmer tjener i gennemsnit 15% mindre end deres mandlige kolleger. Vi er nået langt med ligestillingen, men slet ikke nok. 

For mig er uddannelse og karriererådgivning vigtige nøgleord, så vi hele tiden kan hjælpe vores medlemmer videre i deres jobliv. Og vi skal gøre en særlig indsats for dem, der gerne vil have et fleksjob. De skal have det antal timer, de kan holde til at arbejde. Og selvfølgelig en ordentlig løn for det.

Sidst, men ikke mindst brænder mit hjerte for de unge. Jeg kom selv ind i HK via HK Ungdom. Jeg nyder at se vores unge talenter vokse, se dem organisere elever i HK og glæder mig til de skaber fremtidens HK.
 
Det er bare noget at det, du vil kunne læse om på min blog. 

God fornøjelse med læsningen. 

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk