HK.dk logo

04. december 2017

Fire år med fælles fynsk dagsorden

Martin Rasmussen

Allerførst et stort tillykke til alle de ny- og genvalgte fynske borgmestre. Det fynske demokrati har talt, og I står foran fire travle og spændende år, hvor I sammen med jeres respektive byråd og kommunalbestyrelser skal være med til at sætte rammen om fynboernes hverdag.

I hver af jeres kommuner er der uden tvivl både udfordringer og muligheder. Det samme gælder for Fyn som helhed. Det handler blandt andet om bekæmpelse af ledigheden, løft i uddannelsesniveau, vækst og bedre infrastruktur. 

Hvis vi skal løse disse udfordringer og realisere de muligheder, Fyn har, så er der brug for en fælles fynsk dagsorden, som også de fynske kommuner bør sætte deres tydelige fingeraftryk på – og gerne gøre sammen. 

For udover at brede forlig giver mere ro og stabilitet i den enkelte kommune, så er der også brug for et ”bredt fynsk forlig”, altså samarbejde mellem kommuner og borgmestre på tværs af partiskel. 
 
Jeg håber derfor, at I vil søge samarbejdet med hinanden og arbejde for fælles, fynske løsninger. 

I et større perspektiv er det vejen frem, hvis vi skal stille Fyn bedst muligt, når vores ledighed skal bringes ned. Når vores virksomheder skal have optimale betingelser for at skabe sund vækst og arbejdspladser. Når infrastrukturen på Fyn skal have et løft. For det er alle tunge opgaver, der kræver at vi står skulder ved skulder. 

Det er heller ingen hemmelighed, at jeg gerne ser et andet punkt øverst på dagsordenen for Fyn, nemlig Fyns rolle i den overordnede, danske infrastruktur – herunder afgiften for at køre over Storebæltsbroen. Det kan ikke siges tit nok, at en markant lempelse eller fuldstændig fjernelse af broafgiften vil være afgørende for fynsk vækst. For vores virksomheder handler det om økonomi og konkurrenceevne, og for fynboerne handler det om mobilitet i forhold til beskæftigelsesmuligheder. En regulering/fjernelse af broafgiften vil derfor være en nyttig samfundsøkonomisk investering, der giver både mening og gevinst.
 
Med disse ord vil jeg gerne ønske tillykke med valget – og i øvrigt indbyde til samarbejde, da HK Midt naturligvis arbejder positivt med på en fælles, fynsk dagsorden.
Martin Rasmussen - HK fagforening

Martin Rasmussen

Næstformand

HK Danmark

Mit faglige hjerte banker for arbejdsmiljø, beskæftigelse, ligestilling og de unge. 

Jeg kæmper hver dag for at sikre, at vi forebygger det dårlige arbejdsmiljø, at vi sætter alt ind på at bekæmpe stress, og at alle har ret til at komme på arbejde uden at blive chikaneret. 

Jeg kæmper for ligeløn, for vores kvindelige medlemmer tjener i gennemsnit 15% mindre end deres mandlige kolleger. Vi er nået langt med ligestillingen, men slet ikke nok. 

For mig er uddannelse og karriererådgivning vigtige nøgleord, så vi hele tiden kan hjælpe vores medlemmer videre i deres jobliv. Og vi skal gøre en særlig indsats for dem, der gerne vil have et fleksjob. De skal have det antal timer, de kan holde til at arbejde. Og selvfølgelig en ordentlig løn for det.

Sidst, men ikke mindst brænder mit hjerte for de unge. Jeg kom selv ind i HK via HK Ungdom. Jeg nyder at se vores unge talenter vokse, se dem organisere elever i HK og glæder mig til de skaber fremtidens HK.
 
Det er bare noget at det, du vil kunne læse om på min blog. 

God fornøjelse med læsningen. 

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk