HK.dk logo

16. august 2017

Fokus på sundhed og trivsel

Godt arbejdsmiljø og sundhedsfremme skal gå hånd i hånd, hvis vi skal blive længere på arbejdsmarkedet.

At vi ikke skal blive syge af at gå på arbejde er en selvfølgelighed. Langt de fleste virksomheder er da heldigvis også opmærksomme på at skabe et godt arbejdsmiljø i samarbejde med ansattes arbejdsmiljørepræsentanter. Og i HK gør vi et stort arbejde for at uddanne og støtte arbejdsmiljørepræsentanterne, ligesom vi tilbyder vores medlemmer redskaber til at skabe sig et godt arbejdsliv.

Med de politiske vinde, der blæser i retning af senere pensionsalder, er det da også nødvendigt, at vi holder os sunde og friske i længere tid. Skal vi have flere gode år på arbejdsmarkedet, må indsatsen for godt arbejdsmiljø i virksomhederne gå hånd i hånd med sundhedsfremme-initiativer.

Sundhed er ikke kun en privat sag. Vi tilbringer halvdelen af døgnets vågne timer på jobbet og derfor må virksomhederne støtte og hjælpe ansatte til sund livsstil. Det kan fx være tilbud om motion i arbejdstiden, sund og grøn kantinemad og frugtordninger, tilbud om hjælp til rygestop, initiativer mod alkoholmisbrug, sociale arrangementer og forebyggelse af stress suppleret med hjælp til stress-håndtering.

Nytten af sundhedsfremme i virksomhederne er åbenlys: For virksomhederne betyder det lavere sygefravær, øget arbejdsglæde og engagement. For ansatte øget velvære, mindre risiko for sygdom og større livskvalitet. Og mon ikke resultatet i sidste ende betyder færre udgifter i sundhedsvæsenet? Jeg tror det!

I HK Nordjylland er vi glade for alle initiativer, virksomhederne tager for at passe på medarbejderne. Vi opfordrer til sundhedsfremme-ordninger på arbejdspladsen og er med til at uddanne og støtte sundhedsambassadører som en del af arbejdet med at skabe et godt, sundt og sikkert arbejdsmiljø.

I september, oktober og november sætter HK Nordjylland fokus på sundhed og trivsel. Det sker med en række foredrag om kost, rygning, alkohol, motion og stress – de såkaldte KRAMS-faktorer – og det er håbet, at foredragene giver vores medlemmer inspiration til både privatliv og job.

Med foredragene fortsætter vi en tradition i HK Nordjylland, hvor vi gennem flere år i efteråret har budt på arrangementer om sundhed. Sidste år deltog omkring tusind nordjyske HK’ere i sundheds-arrangementerne. Det viser, at emnet er populært - og nødvendigt.

Se programmet på HKN.DK/festival2017

Mette Lyndgaard Pedersen

Fællesformand HK Nordjylland

Som formand for HK Nordjylland er jeg optaget af nordjyske HK’eres arbejdsliv, muligheder for faglig udvikling og job – og de vilkår, der påvirker det. Om det skriver jeg i bloggen, og du er velkommen til at kommentere og debattere mine synspunkter.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk