HK.dk logo

20. september 2016

Kernevelfærd – ønskes der et A- og B-hold?

2 adskilte tandhjul, som symboliserer a- og b-holdet

Antallet af kolde hænder er steget i Holbæk Kommune, mener politikerne, og nu vil de skære ned på dem. Det kunne man læse i Nordvestnyt i lørdags.

Det er tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL), der påviser store stigninger af de såkaldte kolde hænder i kommunen. Og nu skal de slankes. Socialdemokraterne citeres for, at der sagtens kan spares 45 mio. uden at blinke med øjnene. LA vil have en redegørelse for, hvad der laves, som ikke er lovpligtigt, og K mener, at der kun skal være 5 chefer i kommunen.

En refleksion over artiklen er, om de valgte politikere i kommunen egentlig ved, hvad der sker blandt de ansatte? – Og hvem har indtil nu truffet de beslutninger om struktur og økonomi? Det er vist de selvsamme politikere. Og er tallene renset for ekstraordinære ansatte og ansatte på særlige vilkår?

Jeg er med på, at det er valgår, men politikerne i Holbæk udtrykker sig, som om der er A- og B-ansatte. For det foresvæver, at det er vigtigere med stemmer, nøgletal, benchmarking og at sætte mindesmærker. Kernevelfærden må ikke beskæres, men sagtens de kolde hænder. Disse udtalelser er med til at skade arbejdsmiljøet, som i forvejen har svære vilkår efter jeres mangeårige beslutninger.

Tag ansvar! For alle taler om kernevelfærd og at spare på unødig administration, men tænk lige på, hvem det er, man først møder. I Borgerservice tager en HK’er imod. I jobcentret tager en HK’er imod. Børnesagsbehandlere er HK’ere. Lønudbetalinger i HR laves af en HK’er, og det er også HK’eren, der er med til at sikre, at IT virker. Det ser jeg i høj grad som kernevelfærd og ikke som dyr, grå, kedelig og unødig administration. HK’eren er endda med til servicere det politiske niveau.

Så kære politiker i Holbæk: Hvornår har du sidst gået en runde hos de såkaldte kolde hænder? Og talt med en HK’er! Man skal nemlig huske på, at HK’erne i kommunerne og regionen i 85 % af tilfældene har direkte borgerkontakt. Store, blåøjede og kraftige besparelser på disse områder er altså ikke uden konsekvenser og vil kunne mærkes på servicen og kvaliteten for borgeren og patienten. Jeg savner, at politikerne tager ansvar for deres beslutninger, melder serviceforringelser ud til borgerne og ikke går i flyverskjul og lader det være op til de færre ansatte med dårligere arbejdsmiljø.

I HK Kommunal Sjælland mener vi, at der også bør lægges vægt på kvalitet, arbejdsglæde, trivsel og uddannelse af medarbejdere, når der træffes beslutninger i byråd og regionsråd. Og det gælder også i Holbæk Kommune. I HK Kommunal Sjælland ønsker vi at værne om vores kernevelfærd og prise det højt, forstået på den måde, at det er til glæde og gavn for alle. Jeg vil sammen med mine lokale tillidsvalgte til enhver tid indgå i konstruktive dialoger og samarbejder omkring forandring og udvikling af Holbæk Kommune, så der kan blive lagt langsigtede planer for udviklingen, herunder kvalitet af opgaven til glæde for dem, vi er sat i verden for at have fokus på – nemlig borgerne. Og stop med at fremelske et A- og B-hold blandt de ansatte, for det er ødelæggende for arbejdsmiljøet.

Kommunal Arbejdsmiljø Politik
Michael Rosenberg - HK fagforening

Michael Rosenberg

Afdelingssektorformand

HK Kommunal Sjælland

Velkommen til min blog.

Her kan du læse om mine holdninger til aktuelle temaer, der berører det kommunale område og arbejdslivet for de ansatte i kommuner og regioner. Du er også meget velkommen til at efterlade en kommentar og give dit besyv med i debatten.

 

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk