Julekort 2019

I det forgangne år er der sket meget på de kommunale og regionale arbejdspladser. Måske har du fået nye opgaver og funktioner, og måske har du sagt farvel til gode kolleger. Jeg ved, at der fortsat sker store omrokeringer, omstruktureringer og ændringer på de regionale og kommunale arbejdspladser i Region Sjælland.

2019 blev året, hvor folketingsvalg, minimumsnormeringer og svindelsager blandt andet fyldte i den offentlige debat. Det blev også året, hvor økonomiaftalerne igen bar præg af ’borgernær velfærd’ med stort fokus på at give mere og bedre velfærd til borgerne.

Flere af vores folkevalgte i kommuner og regionen udtalte i budgetprocesserne, at administrativt arbejde ikke er velfærd. Det er jeg lodret uenig i, og jeg har på jeres vegne taget aktivt del i denne debat – både med lokale folkevalgte i kommuner og regioner, men også med folketingsmedlemmer.

Det interessante i debatten er at få de folkevalgte til at forklare, hvad de forstår ved borgernær velfærd. Er det mon at skære ned på administrativt personale og dermed pålægge sygeplejersker, læger, lærere, pædagoger, socialrådgivere, tandlæger og andre faggrupper mere administration? Det savner jeg fortsat klare svar på, og jeg vil forfølge det i 2020.

De folkevalgte mangler den erkendelse, at du og dine kolleger i 8 ud af 10 tilfælde er de første, borgeren eller patienten møder, og som i mange tilfælde følger dem hele vejen i kontakten med det offentlige.

Den mangel på erkendelse gør, at man som administrativt personale kan føle, at man ikke er værdsat. Her vil jeg gerne slå fast: Du skal være stolt over den merværdi og forskel, du hver dag gør på din arbejdsplads over for borgeren eller patienten. Jeg ved, at du hver dag yder kompetente og kvalificerede opgaveløsninger til glæde for borgerne, virksomhederne, kollegaer, ledere, og hvem du ellers skal servicere.

Det er de politisk valgte, som sætter rammerne for dine vilkår, men de glemmer helt at tage ansvaret for beslutningen.

Jeg vil i den kommende tid have et vågent politisk øje på alle områder i vores region, og jeg vil i 2020 tale med en endnu skarpere retorik – især på områder som sikring af HK-stillinger, digitalisering og automatisering, der giver nye og bedre jobmuligheder, strategisk kompetenceudvikling samt ’det sunde arbejdsliv’ og et godt arbejdsmiljø.

Vi sætter fokus på gode vilkår for dig, og det sker blandt andet via dialogmøder og forhandlinger med arbejdsgiverne, men også gennem presseindlæg, læserbreve og nyhedsbreve.

HK Kommunal Sjælland afholder generalforsamling den 26. februar 2020, og vi vil til september komme på besøg på din arbejdsplads som optakt til OK21.

Sæt allerede nu et kryds i kalenderen, og tag din kollega med.

Jeg håber, at julefreden vil sænke sig over dig og dine kære, og at du tager dig tid til at nyde nærværet med dine nærmeste.

Glædelig jul og godt nytår.


Hent HK Kommunal Sjællands julehilsen til print Lille pdf symbol