HK.dk logo

08. maj 2017

På vej hjem fra en fantastisk oplevelse i Ilulissat

Sammenhold giver det stærkeste hold.

Har været på visit hos vores søstre i det kolde, men meget smukke Grønland.

Mange gode snakke om vores faglighed på tværs i hele Norden, men slående er dog mest, hvor meget vi egentlig kan bruge hinanden til. En del af os havde faktisk ikke de helt store forventninger til mødet. Men alligevel endte vi med at få oplevelsen af at det flytter noget. 

Den solidaritet og forståelse for at vi stod i mange af de samme udfordringer i forhold til digitaliseringen, gjorde at vi havde et fælles udgangspunkt omend på forskellige niveauer. 

Jeg tager blandt andet meget mere viden med mig hjem omkring lønnen i de forskellige lande, jeg har fået indgående viden om hvad det betyder for Grønland, hvis og når vi får hævet niveauet på vores uddannelse i DK, det kan påvirke måden deres elever bliver uddannet på.

Jeg har fået indgåede kendskab til udfordringerne i Sverige hvor det handler om lige nu at få en uddannelse for hele landet og Island, hvor der arbejdes på både at hæve niveauet på uddannelse og anerkendelse.

Jeg har altid været meget fokuseret på formål og konkrete målsætninger, hvad kommer der ud af at deltage i sådan et møde?

Ja, denne gang må jeg bare sige, at det der slog mig mest var solidaritet, sammenholdet og evnen til at blive ved med, at fokusere på at finde gode løsninger for vores medlemmer. 

Sammenhold giver nu engang bare det stærkeste hold!

FAKTA:

Grønland: ca. 58.000 indbyggere

Fordeling på køn: Mænd; 29.493   Kvinder; 26.367

Antal lægesekretærer: 37, heraf 29 medlemmer

Organisationen: SLG , Nakorsamut Allatsit (Sammenslutningen af Lægesekretærer på Grønland)

Uddannelse: Der sendes 1 elev til Danmark årligt, Odder fagskole


Nathali Schaap Degn - HK fagforening

Nathali Schaap Degn

Lægesekretær og formand

DL

Mit fokus er ordentlighed i sundhedsvæsenet. Det gælder både for lægesekretærer, andre ansatte og patienter. Jeg arbejder for lighed i sundhed for patienterne og søger løsninger, der er til gavn for både patienter, pårørende og personale. Jeg har været lægesekretær i 15 år og har et langt CV med varierende opgaver bla. elevansvarlig, IT-systemadministrator, tillidsrepræsentant og fællestillidsrepræsentant. Jeg er uddannet kontorassistent i offentlig forvaltning, lægesekretær, sundhedskommunom, TR, elevvejleder m.m.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk