HK.dk logo

10. oktober 2017

Er der en voksen tilstede?

Lægemanglen er stor og bliver ikke lige umiddelbart mindre, lægerne vil ikke være administratorer og bruge tid på registrering og dokumentation, når der nu findes veluddannede lægesekretærer i Danmark, så lad os bruge dem.

Patienterne føler sig overset, bliver ikke behandlet til tiden, der sker langt flere fejl, fordi der ikke er tid eller hænder nok, der er længere ventelister og behandlingsgarantierne overholdes ikke.

Man indfører nye IT-systemer på baggrund af businesscases som ikke holder. Og hvor man har overset vitale ting i arbejdsgange m.m.

Hvem er det der skal bestemme, hvordan arbejdsgangene skal være? Hvem er det der skal spotte, lede og fordele og lave opgaveglidning, som kommer både medarbejderne og patienterne til gode?

Vores ledere skal være klædt bedre på til selv at kunne træffe disse beslutninger og ikke være dikteret af administrationer, hvor det eneste der tæller er bundlinjen.

Jeg savner sund fornuft. Kig på opgaverne. Kig på patientgrupperne. Hav tiltro til medarbejderne og inddrag både patienter, pårørende og medarbejderne i at finde de rigtige løsninger.

Jeg forventer mere af vores regionsrådspolitikere. Jeg forventer at man ikke bare tager en businesscase for givet, men at man rent faktisk undersøger det, stiller de rigtige spørgsmål, opsøger evidens. Undersøger hvordan det kan passe ind.

Jeg skal snart stemme til regionsvalget, og jeg håber at der er flere af vores politikere der vil tage ansvar. Ved en af dem, der gør det, vil jeg sætte mit kryds.

Som lægesekretær er regionsvalget et af de tidspunkter, hvor vi alle kan udøve vores indflydelse. STEM!

Nathali Schaap Degn - HK fagforening

Nathali Schaap Degn

Lægesekretær og formand

DL

Mit fokus er ordentlighed i sundhedsvæsenet. Det gælder både for lægesekretærer, andre ansatte og patienter. Jeg arbejder for lighed i sundhed for patienterne og søger løsninger, der er til gavn for både patienter, pårørende og personale. Jeg har været lægesekretær i 15 år og har et langt CV med varierende opgaver bla. elevansvarlig, IT-systemadministrator, tillidsrepræsentant og fællestillidsrepræsentant. Jeg er uddannet kontorassistent i offentlig forvaltning, lægesekretær, sundhedskommunom, TR, elevvejleder m.m.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk