HK.dk logo

29. juni 2015

Urimelig gabestok

Offentligt ansatte har i mange år stillet op til evalueringer af deres indsats. For selvfølgelig skal også deres arbejde evalueres, måles ud fra professionelle standarder, justeres og tilpasses en virkelighed, hvor krav og forventninger hele tiden udvikler og ændrer sig. 

Undersøgelser viser, at de leverer på et højt niveau. At borgerne er godt tilfredse med de offentligt ansatte og har stor tillid til dem. Det er derimod hele det system, som de offentligt ansatte agerer i, som borgerne af og til udtrykker mistillid over for. Tillid til velfærdssystemet er vigtig, og for de fleste af os, er det noget helt selvfølgeligt, at vi lever i et land uden korruption og bestikkelse – og i et land, hvor du ikke kan lokke andre til at give dig indflydelse eller true dig til den.


Selvfølgelig vil der i offentlig forvaltning altid være enkeltsager, hvor borgere føler sig forkert og urimeligt behandlet, selvom reglerne er fulgt til punkt og prikke. De sidder med frustrationer, de har brug for at komme af med. Det kommer de ofte i læserbreve eller når den lokale presse tager bestemte sager op. Hertil kommer den officielle klagemulighed, der altid er i forhold til sager i den offentlige forvaltning.


Det bør være måden at gøre det på frem for at benytte sig af det såkaldte Sorte Register, der er en helt urimelig gabestok, hvor borgere på personligt niveau kan udstille enkelte offentlige medarbejdere eller institutioner. Her udsættes offentligt ansatte for både perfide, personlige og helt urimelige angreb, der går over alle rimelige grænser i tone og stil. 


Vi er i Danmark med rette stolte af vores ytringsfrihed, som vi forsvarer ved mange lejligheder. Vi giver plads til mange og forskellige holdninger. Har et offentligt rum, hvor vi lader selv yderligtgående synspunkter komme til – og hvor de heldigvis ofte står alene og afslører sig selv som udemokratiske. 
Problemet med de hadefulde angreb fra Det Sorte Register, der i tone og stil er helt under lavmålet, er, at de inspirerer til mere had, og flytter grænserne for, hvor langt man kan gå i sin kritik og i sine kritiske ytringer. 


Der bør være mulighed for at stoppe Det Sorte Registers hadefulde platform, der uden tvivl kun mindsker afstanden mellem hadefulde ord og hadefuld handling. Og hvor urimeligt er det ikke, hvis offentligt ansatte skal frygte for deres sikkerhed, når de udfører deres job? 


Jeg håber, at ansvarlige retspolitikere vil tage emnet op, så vi kan skabe et værn om de offentligt ansatte i det offentlige rum – uden at det koster på vores dyrebare ytringsfrihed. Snarere tværtimod. Den vil kun komme til at stå stærkere og mere rent, hvis vi siger fra over for de urimeligheder, vi oplever i gabestokken Det Sorte Register.
Mobning og chikane Arbejdsmiljø
Pia Tørving - HK fagforening

Pia Tørving

Sektorformand

HK Kommunal Midt

Som formand for HK Kommunal Midt er det vigtigt for mig at sørge for de bedste arbejds- og uddannelsesvilkår for de kommunalt ansatte på Fyn og i Fredericia.

Jeg ønsker at skabe et sundt og velfungerende offentlig system, hvor medarbejderne kan føle sig hjemme. Min blog vil omhandle emner som jeg finder relevante i den forbindelse.

God læselyst.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk