Ring til HK's fagforening

Når du har spørgsmål til ansættelsesvilkår, kontingent, medlemskab samt samtaler i Job og vejledning

7011 4545

Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Ring til HK's a-kasse

Når du har spørgsmål til dagpenge, feriedagpenge, efterløn, jobsøgning i EØS og selvstændig virksomhed

7010 6789

Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

24. marts 2015

Overenskomster med JA-hatten på

En overenskomst vil som udgangspunkt altid være resultatet af en forhandling – og dermed i en eller anden form et kompromis. Det er det muliges kunst, men også en kamp om interesser, hvor vi hele tiden tager et realistisk blik på, hvad vi opnår på vegne af den part, vi repræsenterer, nemlig arbejdstagerne.

På det kommunale område står vi lige nu dér, hvor resultatet, kompromiset og de nye muligheder er forhandlet færdige, og hvor de er landet på bordet hos vores medlemmer i en urafstemning. Her kan disse på bedste demokratiske vis vende tomlen op eller ned til det overenskomstforlig, der er forhandlet hjem på deres vegne. Den procedure har jeg stor tillid til.

Jeg forestiller mig, at medlemmerne af HK Kommunal vil have JA-hatten på, når de skal vurdere overenskomstforslaget for henholdsvis kommunalt og regionalt ansatte. For vores arbejde med overenskomsten afspejler nemlig på mange, vigtige områder de enorme input, vi tidligt i processen indsamlede hos netop medlemmerne. Vi spurgte på flere forskellige måder og medier ”Hvad er de vigtigste udfordringer for dig og dine kolleger på jobbet lige nu?”. Retur kom der tusindvis af bud på, hvad der aktuelt præger medlemmernes dagsorden, og hvad de gerne så skulle blive en del af OK15-forhandlingerne. Det handlede især om realløn, bedre muligheder for videreuddannelse og kompetenceudvikling, seniorordninger og arbejdet med bedre trivsel på arbejdspladsen.

Her er et bud på nogle af de resultater i OK-forslaget, der matcher medlemmernes input:

Vi har opnået en lønstigning på 5,4% over de næste tre år, hvilket vil betyde en sikring af reallønnen. Vi har sikret, at storken ikke kun kommer forbi med barn og barsel til mor, men at der også er ekstra barsel med løn til nybagte fædre. Vi har opnået muligheder for at styrke det psykiske arbejdsmiljø – på det kommunale område med et rejsehold af eksperter og på det regionale område med muligheden for ekspertbistand. Begge dele kan aktiveres og bringes på banen af arbejdstagere og arbejdsgivere i en organisation. Og vi har, ikke mindst, sikret, at alle medlemmer i både kommuner og regioner kan søge 25.000 kroner om året til kompetencegivende videreuddannelse. Det er en stor fjer i JA-hatten, at vores medlemmer har mulighed for at stå stærkere med nye kompetencer. 

Alle disse nye muligheder skal samtidig sættes op imod, at vi på den anden side af forhandlingsbordet havde en arbejdsgiver-part, der naturligvis ikke havde samme dagsorden, men tværtimod ville spole filmen tilbage med krav om forringelser af bl.a. seniorordninger, frokostpauser og vilkår for tillidsrepræsentanter.

Når alt kommer til alt, så er denne fortale for et ja til det aktuelle overenskomstforlig på det kommunale og regionale område kun den ene side af sagen. Den anden er, at jeg er lige så meget fortaler for, at medlemmerne stemmer, uanset om de vælger at krydse af ved JA eller NEJ. For det demokratiske aspekt er helt centralt i vores overenskomstsystem og i den danske model, som overenskomsten er en del af.

Husk, at du kan stemme frem til den 9. april, kl. 12.00 – og at vi har brug for din stemme

Overenskomst
Pia Tørving - HK fagforening

Pia Tørving

Formand

HK Midt

Som formand for HK Midt er mit mål at skabe et godt arbejdsmarked med gode vilkår for medlemmerne på Fyn og i Fredericia. Min blog vil omhandle emner som jeg finder relevante i den forbindelse.

God læselyst.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk