Ring til HK's fagforening

Når du har spørgsmål til ansættelsesvilkår, kontingent, medlemskab samt samtaler i Job og vejledning

7011 4545

Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Ring til HK's a-kasse

Når du har spørgsmål til dagpenge, feriedagpenge, efterløn, jobsøgning i EØS og selvstændig virksomhed

7010 6789

Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

20. april 2015

DA-forslag vil skabe flere fattige

Skaber det flere arbejdspladser og får flere i arbejde, hvis vi skærer drastisk i overførselsindkomsterne? Det gør det i Dansk Arbejdsgiverforenings optik, men bestemt ikke i min!

DA’s forslag, som blev præsenteret forleden, vil tværtimod træde på folk, der allerede ligger ned og er ekstremt pressede, fordi de står uden for arbejdsmarkedet. Hvorfor presse dem længere ud med benhårde nedskæringer, der kun skaber flere fattige? 

I HK har vi den klare fornemmelse, at danskerne gerne vil arbejde – hvis de nødvendige arbejdspladser er der. Vi har for eksempel en beskæftigelsesprocent, der er blandt de højeste i verden. Vi vil derfor gerne opfordre arbejdsgiverne til at kigge en anelse mere indad og selv komme med positive bud på, hvordan vi laver en jobskabelse, der fastholder og fortsætter den positive udvikling, der i de seneste år har skabt 33.000 nye jobs. Det er for nemt og perspektivløst at kaste om sig med besparelser på ydelserne til grupper, der allerede har mistet fodfæstet på arbejdsmarkedet.

Det bedste eksempel er førtidspensionisterne, hvor Dansk Arbejdsgiverforening ligeledes foreslår en voldsom reduktion af ydelserne. Her vil der virkelig være tale om at skubbe en i forvejen sårbar gruppe i den forkerte retning, nemlig væk fra den integration på arbejdsmarkedet, der er så vigtig for mange i forhold til at fastholde et aktivt liv, selvom ydre omstændigheder har gjort det svært eller umuligt at være en del af arbejdsmarkedet på normale vilkår. 

Lad os i stedet holde fast i, at førtidspensionisternes situation hverken er positiv eller selvvalgt, og vi må tro på, at når det kommunale system har vurderet en person til førtidspension, så er alle andre muligheder afprøvet og afklaret.

Vi bør i stedet styrke mulighederne for fleksjobs yderligere, fordi disse genetablerer tilknytningen til arbejdsmarkedet for de borgere, der har en restarbejdsevne. På den måde fastholder samfund og arbejdsplads nogle vigtige ressourcer, og borgeren i fleksjob fastholder en social og faglig berøringsflade, der giver plusser på livskvaliteten.

HK stiller altid op til en debat om, hvordan vi skal indrette vores arbejdsmarked, og hvordan overførselsindkomsterne skal defineres. Har de den rette størrelse? Fungerer ordningerne optimalt? Har kommunerne de rette redskaber, når den enkelte borger skal visiteres? 

Vi foretrækker dog en debat på et seriøst grundlag, hvor der ikke drages forkerte slutninger omkring, hvordan man motiverer ledige borgere på overførselsindkomster til at komme i arbejde. Den seriøsitet synes vi mangler i DA’s ”grønthøsterforslag”, der kun vil skabe flere fattige og gøre det endnu sværere for nogle sårbare grupper at komme tættere på arbejdsmarkedet.

Kommunal
Pia Tørving - HK fagforening

Pia Tørving

Formand

HK Midt

Som formand for HK Midt er mit mål at skabe et godt arbejdsmarked med gode vilkår for medlemmerne på Fyn og i Fredericia. Min blog vil omhandle emner som jeg finder relevante i den forbindelse.

God læselyst.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk