Ring til HK's fagforening

Når du har spørgsmål til ansættelsesvilkår, kontingent, medlemskab samt samtaler i Job og vejledning

7011 4545

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Ring til HK's a-kasse

Når du har spørgsmål til dagpenge, feriedagpenge, efterløn, jobsøgning i EØS og selvstændig virksomhed

7010 6789

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

10. august 2015

Investér kommunalt overskud i arbejdsmiljø

Når danske kommuner mindsker forbruget, så flyder de overskydende penge ”tilbage i systemet” igen. De forbliver og geninvesteres ikke i den enkelte kommune. Hvorfor ikke ændre denne praksis og investere i et bedre arbejdsmiljø for de kommunalt ansatte?

Undersøgelser har vist, at når private virksomheder investerer i deres arbejdsmiljø, så er det den bedste investering, de kan gøre, da udbyttet er mere tilfredse medarbejdere, der yder og leverer langt bedre.

Hvorfor skulle det forholde sig anderledes på kommunale arbejdspladser, hvor medarbejderne har det samme behov for rimelige rammer og vilkår i forhold til både psykisk og fysisk arbejdsmiljø?

Det handler i den forbindelse i høj grad om at (gen)finde en bedre balance imellem opgavemængder og arbejdstid, men det handler også om et arbejdsliv, hvor der er plads til både faglig og personlig udvikling. Hvor kompetencerne løbende får et løft, så de matcher både skiftende opgaver og høje forventninger. Og hvor IT-systemer giver fordele frem for frustrationer.

Der kan skrues på rigtigt mange knapper i både privat og offentligt regi, hvis vi vil prioritere arbejdsmiljøet højere. Et godt sted at starte er selve organisationen på den enkelte arbejdsplads.

For eksempel i MED-udvalget, der i endnu højere grad kan sætte fokus på arbejdsmiljøet. Det er vigtigt, at arbejdsgivere, medarbejdere og tillids-/arbejdsmiljørepræsentanter har et godt forum, hvor de kan mødes om en dagsorden, der hedder: ”Hvordan skaber vi det bedste og mest motiverende arbejdsmiljø her på vores arbejdsplads?”.

Stress og mistrivsel på arbejdspladsen er med god grund to begreber, der anvendes flittigt i disse år. For mange af os møder i vores hverdag kolleger, der af forskellige grunde er stressede og ikke trives på arbejdspladsen. Sætningen ”…gået ned med stress” hører vi alt for ofte – også på kommunale arbejdspladser. Lad os investere de omtalte kommunale overskud i et setup, der i højere grad forebygger stress i det kommunale. Det kan være en parallel investering i både flere hænder og i en organisation, der bedre spotter de stressede kolleger og tilbyder dem den nødvendige assistance.

Herfra skal opfordringen til de lokale politikere lyde: Grib fat i de kommunale overskud, I har sparet jer til, inden de flyver ud af kommunen. Investér dem i et bedre arbejdsmiljø for de kommunalt ansatte. Det vil være en investering i mindre stress, færre sygedage, større motivation og produktivitet. Og det vil være et velfortjent skulderklap til de kommunale medarbejdere, der lige nu knokler til den helt store guldmedalje på trods af løbende nedskæringer, begrænsede bevillinger og alt for få kolleger.

Arbejdsmiljø
Pia Tørving - HK fagforening

Pia Tørving

Formand

HK Midt

Som formand for HK Midt er mit mål at skabe et godt arbejdsmarked med gode vilkår for medlemmerne på Fyn og i Fredericia. Min blog vil omhandle emner som jeg finder relevante i den forbindelse.

God læselyst.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk