Ring til HK's fagforening

Når du har spørgsmål til ansættelsesvilkår, kontingent, medlemskab samt samtaler i Job og vejledning

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Ring til HK's a-kasse

Når du har spørgsmål til dagpenge, feriedagpenge, efterløn, jobsøgning i EØS og selvstændig virksomhed

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

13. marts 2017

Vi skal tage hånd om sårbare børn og unge

Tag hånd om

Hvor er det vigtigt, at vi tager hånd om de næste generationer. Ikke ved at omklamre dem i et curlingsamfund. Heller ikke ved at pace dem. 

I stedet skal vi guide de unge mennesker i den rigtige retning, så de bliver en aktiv del af vores samfund. Vi skal hjælpe dem til uddannelser og ind på arbejdsmarkedet.

Vi skal samtidig samle op på de unge, der ikke trives. Sikre, at de har muligheder og tilbud, der bringer dem godt videre. Et godt eksempel er, hvordan vi tager hånd om de unge på ungdomsuddannelserne. Her bliver der skubbet kærligt bagpå og løftet for at hjælpe alle igennem deres uddannelse. Projektet ”Trivsel og psykisk sundhed på ungdomsuddannelserne” er et vigtigt tiltag, hvor medarbejdere uddannes til at spotte unge i mistrivsel.

Andre børn og unge er endnu mere sårbare og har personlige udfordringer, som de ikke skal stå alene med. Det gør de heller ikke på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling i Odense, hvor der leveres et flot og engageret stykke arbejde. Det er jeg sikker på, at DR’s kommende dokumentarserie ”Børnene på psyk” vil vise. Over en periode på seks måneder har DR Dokumentar fulgt indlagte børn og deres familier. Det vil garanteret give et lærerigt indblik i en barsk hverdag og den hårde kamp, som alle parter kæmper sammen for at hjælpe barn og familie gennem sygdomsforløbet.

At tage hånd om vores børn og unge handler også om at være på forkant. Om at supplere dygtig behandling med forebyggelse og tidlig indsats, der gør selvsamme behandling mindre nødvendig. 

Det glæder mig derfor, at der i budgetvedtagelsen for 2017 i Region Syddanmark blev sat midler af til at fortsætte samarbejdet med headspace Danmark, der er en del af Det Sociale Netværk, som tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen grundlagde. Her tilbydes der flere steder rundt i regionen rådgivning og støtte til psykisk sårbare unge. Også ”Trivsel og psykisk sundhed på ungdomsuddannelserne” er tilgodeset i regionens budget.

Via et tæt og forpligtende samarbejde med headspace er der skabt en forbedret sammenhæng mellem forebyggelse og behandling. Resultatet bør blive færre indlæggelser og dermed en nedbringelse af det alarmerende høje antal af børn og unge, der er i psykiatrisk behandling i Danmark. Tallet er på landsplan ifølge Danske Regioner steget med 40% på bare fem år.

Den gamle sandhed om forebyggelse frem for behandling holder også her. Det handler om livskvalitet for det enkelte barn og unge menneske. For deres familier og netværk. For et erhvervsliv, der skal have glæde af de unges ressourcer. Og for samfundet som helhed, fordi der er behandlingskroner at spare – og raske samfundsborgere i vente.

Sammen skal vi ændre balancen fra behandling til forebyggelse. Lad os derfor alle bakke op om de gode initiativer, der gør en kæmpe forskel, når det handler om at holde hånden under vores børn og unge.
Uddannelse Arbejdsmarked
Pia Tørving - HK fagforening

Pia Tørving

Formand

HK Midt

Som formand for HK Midt er mit mål at skabe et godt arbejdsmarked med gode vilkår for medlemmerne på Fyn og i Fredericia. Min blog vil omhandle emner som jeg finder relevante i den forbindelse.

God læselyst.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk