Ring til HK's fagforening

Når du har spørgsmål til ansættelsesvilkår, kontingent, medlemskab samt samtaler i Job og vejledning

7011 4545

Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Ring til HK's a-kasse

Når du har spørgsmål til dagpenge, feriedagpenge, efterløn, jobsøgning i EØS og selvstændig virksomhed

7010 6789

Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

09. oktober 2017

Danskerne er glade for den offentlige sektor

Glad

Myterne er mange, når det handler om den offentlige sektor og service. Spotlight er ofte på de få uheldige historier, mens mange tusinde opgaver hver dag udføres flot og effektivt, uden at det altid giver positiv feedback til de offentligt ansatte, selvom de gør en stor forskel for borgere og brugere.

En ny undersøgelse fra LO viser endda, at vi rent faktisk – og modsat mange (medie)myter - stadig er verdensmestre i offentlig sektor på en række områder, der har stor betydning for danskernes livskvalitet og tryghed. Mange danskere ser ganske enkelt en god offentlig sektor som en af forudsætningerne for velstand og velfærdsstat.


I undersøgelsen ”En offentlig sektor i verdensklasse” fra LO står der bl.a., at dens resultater viser ”…hvor veldrevet den danske offentlige sektor er sammenlignet med andre lande, og peger på interessante sammenhænge mellem den offentlige service og et rigt, lige og trygt samfund”. Endvidere hedder det, at ”En undersøgelse fra Verdensbanken viser, at den offentlige sektor er blandt de mest effektive i verden… Det kan især tilskrives god administration, der både sikrer effektive sagsgange og regulering samt værner om vigtige værdier som retssikkerhed og demokrati” – i øvrigt med verdens laveste korruptionsrate i den offentlige sektor, kunne man tilføje.

Når undersøgelsen samtidig tilføjer pointer og overskrifter som ”Den offentlige sektor mindsker uligheden” og ”Det danske sundhedsvæsen har positive effekter for samfundet”, så er der god grund til at være stolt – også over det store bidrag, som medlemmerne af HK Kommunal leverer.

HK’erne sikrer effektive arbejdsgange, koordination og gør ofte andre faggrupper mere effektive gennem et stærkt administrativt setup. Det kan mærkes helt derud, hvor der er borgere og patienter – og hos danske virksomheder, fordi et effektivt sundhedsvæsen ”…bidrager til et lavt sygefravær på arbejdsmarkedet”. I LO’s undersøgelse omtales Danmark samtidig som ”…et land, hvor borgerne generelt er meget tilfredse med tilværelsen og har høj tillid til hinanden og til samfundet. Her spiller en veldrevet offentlig sektor med lige adgang til offentlig service en væsentlig rolle, idet det sikrer en betydelig omfordeling og modvirker ulighed og fattigdom”.

Jeg vil gerne ønske os alle tillykke med en stærk offentlig sektor. Den skaber grundlag for mange af de kvaliteter, der stadig kendetegner det danske samfund og vores velfærdsmodel. Jeg vil dog samtidig advare danske politikere mod at udhule både offentlig sektor og velfærdsstat yderligere. For begge dele er tydeligvis produktive bidragsydere til mere trivsel, tryghed, velfærd, overskud og vækst.

Pia Tørving - HK fagforening

Pia Tørving

Formand

HK Midt

Som formand for HK Midt er mit mål at skabe et godt arbejdsmarked med gode vilkår for medlemmerne på Fyn og i Fredericia. Min blog vil omhandle emner som jeg finder relevante i den forbindelse.

God læselyst.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk