Det er gang på gang dokumenteret, at vi i Danmark er verdensmestre i at have mindst korruption i det offentlige. Men hvorfor er det sådan? Svaret er simpelt – fordi vi har en dygtig administration, og fordi dygtige HK’ere er med til at skabe et veldrevet offentligt system.

 
Men hvorfor har vi en dygtig og velkvalificeret administration? Fordi vi de fleste steder formår at tilpasse de administrative resurser til de opgaver der findes. Fordi de offentligt ansatte har en anstændig løn og er ærekære omkring deres job. Og fordi de sætter en ære i at være de nødvendige hænder, der gør varme hænder endnu varmere.
 
Når nytiltrådte borgmestre slår på de populistiske strenge og vil afskaffe bureaukrati, skal de derfor tænke sig godt om. For dygtig administration er også forudsætningen for effektivitet og optimal borgerservice, og den skaffer det gode og velkvalificerede beslutningsgrundlag til politikerne. 
 
Så hvad er den reelle dagsorden, når politikere følger Sofie Løhdes eksempel uden at skele til fakta og en simpel logik, der anerkender vigtigheden af dygtig administration? Den samme minister, der med Moderniseringsstyrelsen i ryggen forenkler tingene ganske urimeligt og påstår, at der ingen lønstigninger er til offentligt ansatte, fordi der har været holdt en lønfest i det offentlige. 
 
Hvad er det, disse mennesker og politikere vil opnå? Næppe en offentlig sektor, hvor de borgere, der kan stikke flest penge under bordet, bliver serviceret først? For husk nu: Administration handler ikke bare om papirer, der flyttes rundt. Det handler om mennesker af kød og blod, der yder en daglig service i mange forskellige funktioner. De gør en forskel som IT-konsulenter, skolesekretærer, lægesekretærer, tandklinikassistenter, socialformidlere, jobkonsulenter og som en del af mange andre faggrupper, der alle er i daglig kontakt med borgerne. 
 

Er HK så for bureaukrati? Svaret er nej! Vi er for en veldrevet og retfærdig offentlig sektor. Politikerne skyder simpelthen på de forkerte. Det er ikke HK’erne, der har skabt et rigidt registreringssystem i jobcentrene eller bestilt endnu en kæmpe redegørelse til byrådet. Det er politikerne selv. Der mangler simpel logik i ligningen – og politisk selverkendelse.