HK.dk logo

16. september 2015

Om at gøre det, man er bedst til

HK’ere skal tage sig af HK-arbejde og politibetjente af politiarbejde, siger Politiforbundets formand. Jeg er enig: Start med kigge nærmere på de 290 betjente, som lige nu arbejder med traditionelle administrative opgaver.

- HK’ere skulle tage sig af HK-arbejde. Så tager politiet sig af politiarbejde. Det er politiet meget bedre til end HK’ere.

Sådan sagde Politiforbundets formand Claus Oxfeldt i P1 her til morgen. Claus skulle kommentere diskussionen om, hvilke opgaver andre faggrupper kan tage sig af for at frigøre flere betjente til politiarbejde. 

Jeg synes, at politiformanden har helt ret. Lad HK’erne udføre HK-arbejde og lad politifolkene tage sig af politiarbejde. 

Til en start kan man kigge nærmere på de omkring 290 betjente hos politiet, som pt. er ansat i afdelinger med traditionelle administrative opgaver. 

Det er HK-tillidsrepræsentanterne, der har skrevet de administrativt arbejdende politifolk i mandtal. Ikke mindst i politiets servicecentre kan mange betjente frigøres til andre opgaver, hvis man følger Claus Oxfeldts gode motto om at lade HK’ere løse administrative opgaver. Ifølge optællingen arbejder 73 politifolk i øjeblikket på servicecentrenes område. 
 

Læs også på dr.dk: Justitsministeren vil sætte kontorfolk til politiopgaver 

Politik Arbejdsmarked

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk