English

Do you want information in English? Visit our English website.
GO TO OUR ENGLISH SITE
HK.dk logo

14. marts 2016

Uddannelse er sjovt. Og måske fører det dig på nye veje

Kassemedarbejder, køkkensælger, kontorfunktionær … Og nu formand for fagforening. I mit arbejdsliv er uddannelse og kompetenceudvikling konstant med til at åbne nye døre. I din fagforening vil vi nu give uddannelsesinspiration til alle medlemmer med det nye landsdækkende tiltag Karrierekampagnen.

Arbejdsmarkedet er i rivende udvikling. Digitalisering, nye arbejdsprocesser og udbygning af faget forandrer kravene til vores kompetencer. Derfor er uddannelse og udvikling vigtigere end nogensinde før. 

Heldigvis er det sjovt, personligt udviklende og udbytterigt at uddanne sig til fremtiden. Ny viden, nye jobmuligheder og måske en højere løn.

Sommetider fører ny indsigt endda til nye retninger, man ikke havde forudset. Jeg begyndte mit arbejdsliv som ufaglært – som sygehjælper, kassemedarbejder og køkkensælger. Ja, jeg har endda været presser på en systue! I dag hader jeg at stryge … 

Med uddannelserne merkonom i Organisation og Strategi, fagbevægelsens lederuddannelse og diplomuddannelse i Offentlig Forvaltning blev jeg ledt i retning af en alsidig karriere i den statslige administration. Og siden mod det job, jeg har i dag. Sidste sommer supplerede jeg med kurset ’Troværdig Meningsdannelse’ på Københavns Universitet, som har givet mig en utroligt spændende mulighed for at koble retoriske teorier på mit konkrete virke i fagbevægelsen.

Mange medlemmer af HK Stat fortæller, at de er blevet gladere for at gå på arbejde efter at have gennemført et kursus eller et uddannelsesforløb. Det kan godt være, at det kilder lidt i maven i begyndelsen. Men det er sjovt og det hele værd, siger de.

Mulighederne for at uddanne sig er rigtig mange. Derfor vil din fagforening nu skabe overblik over, hvordan medlemmerne kan uddanne sig og hvor. I april starter vi en landsdækkende kampagne, der både skal motivere og inspirere medlemmerne til at uddanne sig og øge deres arbejdsgiveres fokus på at sætte retning for HK’ernes faglige udvikling.

Jeg håber, at så mange medlemmer som muligt overvejer, hvordan de er rustet til fremtidens opgaver – og spørger sig selv, hvordan de gerne vil udvikle deres kompetencer til mulighederne på fremtidens jobmarked. 

Ikke fra den ene dag til den anden, men i det tempo og på den måde, som passer til lige netop dig. Jeg er ikke færdig med min kompetenceudvikling endnu ;-) Men foreløbig har jeg brugt mere end 30 år.

I HK Stat er vi klar til en dialog med dig om valget af den rette uddannelse. Tag fat i din tillidsrepræsentant, kontakt din lokale HK-afdeling eller ring til HK’s karrieretelefon på 3330 4460. Og måske har du en kollega, der har været på uddannelse for nylig, som du kan spørge.

Karrierekampagnen

Bloggere

Log ind som medlem