Ring til HK's fagforening

Når du har spørgsmål til ansættelsesvilkår, kontingent, medlemskab samt samtaler i Job og vejledning

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Ring til HK's a-kasse

Når du har spørgsmål til dagpenge, feriedagpenge, efterløn, jobsøgning i EØS og selvstændig virksomhed

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag 9.00-17.00 
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

27. april 2017

Farvel til 80 milliarder – Danmarkshistoriens dyreste eksperiment

Skatteministeren nedskriver gælden til det offentlige med næsten 80 milliarder, og besparelserne i Skat fortsætter. Der er fuldstændig uforståeligt. Skat er en god investering, for det giver råd til mere.

Danske borgere og virksomheder skylder det offentlige 98,3 milliarder kroner. 

Det er dog ikke realistisk at inddrive mere end 19,5 milliarder kroner, fastslår revisionshuset PwC nu i en ny rapport lavet for Skatteministeriet. Derfor vil Skatteministeriet nu ændre statsregnskabet, så det fremgår, at de 78.8 milliarder nok aldrig kommer i statskassen.  

Med et pennestrøg nedskriver ministeren danskernes gæld med næsten 80 milliarder kroner. Skat vil dog stadig gå efter pengene, hvis det er muligt, forsikrer skatteminister Karsten Lauritzen. For bare et par år siden blev der høvlet 17 milliarder af gælden. På få år er der altså sløjfet gæld for næsten 100 milliarder kroner. 

Skat overtog i 2005 ansvaret for at inddrive al gæld til offentlige kasser. I 2006 var disse restancer på 50 milliarder kroner. Mens Skat fyrede tusindvis af medarbejdere, voksede og voksede restancerne. 

50 milliarder i '2006-kroner' svarer cirka til 62 milliarder i 2017. Hvis vi bare kunne have holdt gælden på samme niveau som 2006 kunne der altså have været over 50 milliarder kroner mere i statskassen. Det svarer til cirka 10 af regeringens redningsplaner for Skat. 

Eller 5 milliarder kroner om året. Hvert år. 5 milliarder kroner svarer groft sagt til 10.000 offentligt ansatte. Skulle vi sige 2.000 i Skat, 1.000 på uddannelsesområdet, 1.000 lærere, 1.000 pædagoger, 1.000 sygeplejersker, 1.000 i politiet og 1.000 i plejesektoren? – Og så ville der stadig være et par tusind til prioriterede indsatser – og til at bekæmpe voksende bunker og stress i resten af det offentlige. 

Der kunne være penge til både et bedre skattevæsen, en markant bedre offentlig service og lukrative topskattelettelser, billigere luksusbiler og lavere arveafgift for milliardærerne, som regeringen prioriterer. 

Og måske havde nogen i Skat haft tid til at lytte, da medarbejderne advarede mod risikoen for svindel med aktieudbytte. Mere kontrol kunne have undgået eller i hvert fald stoppet udbetalingerne af 12,3 milliarder til udenlandske svindlere langt tidligere. 

Brancheforeningen af Danske Revisorer vurderer, at tusinder af virksomheder bevidst spekulerer i, at Skats inddrivelse af skattegæld stort set har været suspenderet siden efteråret 2015. Revisorerne kritiserer regeringen for at gøre livet for let dem, der snyder og dermed skabe en urimelig konkurrencesituation for de lovlydige virksomheder. 

Almindelige danske lønmodtagere betaler hver måned deres skat, mens flere og flere virksomheder snyder.  

Det er dybt urimeligt. Og derfor er det fuldstændig uforståeligt, at regeringen – på trods af deres egen redningsplan – fortsætter besparelserne i Skat. Der er ingen ekstra penge til kontrol, og det er historiens ironi, at det netop er tidligere skatteminister Kristian Jensen, der nu som finansminister skal finde pengene til en varig løsning – og endegyldigt få ryddet op efter 10 års eksperimenter. 

Men regeringstoppen må nu rydde op. Der skal investeres i smarte it-løsninger, men drop den blinde tiltro til mirakelsystemer. Der skal flere hænder til. Der skal være penge til at uddanne medarbejderne og oplære de mange nye. Og Skat er en god investering, for det giver råd til mere. 

I HK ved vi fra vores dygtige chefkonsulenter, fagkonsulenter, specialkonsulenter, konsulenter, overassistenter etc.  i alle hjørner af told – og skattevæsenet, at de brænder for at skabe et bedre skattevæsen.

SKAT

Historik

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Opdatér kommentar

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk