I går var det Forligsinstitutionen. Der skal jeg også hen i morgen. Men i dag er jeg i Odense.

Midt i OK18-travlheden er det nemlig en historisk dag for os i HK – og resten af dansk fagbevægelse. Vi har sammen med repræsentanter for 88 faglige organisationer besluttet at fusionere LO og FTF.

Samlet bliver vi nu en del af et nyt stærkt fællesskab, som repræsenterer op mod halvanden million danskere. Det er stærkt. 

Vi har haft et tæt samarbejde med LO om at sætte fokus på fx arbejdsmiljø, uddannelse og flere penge til Skat. Det ser jeg frem til at fortsætte i en ny organisation, hvor vi står endnu stærkere. Og det er et stærkt signal at sende midt i OK18.

Også arbejdsgiverne har gennem årene sluttet sig sammen i større og mere magtfulde enheder. Blandt andet DI (Dansk Industri) i det private, og vi har set, at Finansministeriet styrer mere og mere.

Vi skriver nu et nyt kapitel i historien om det danske arbejdsmarked. Vi har skrevet mange gode ting ind allerede, og nu får vi en ny stor stemme i debatten om de væsentlige dagsordener, der påvirker din og min arbejdsdag. 

Også når vi taler med politikerne på Christiansborg, får vi en endnu stærkere stemme. Det er vigtigt, for stærke kræfter arbejder for at slette og rette i de gode kapitler, vi har skrevet og få folk til at tro, at vi holder lønfest i staten. Efterlønnen er stort set væk, dagpengeperioden halveret, kravene til førtidspensioner voldsomt skærpet, og syge mennesker presses helt urimeligt.

Imens bliver skatten og de store biler billigere for landets rigeste. Statens og i det hele taget det offentliges adfærd som arbejdsgiver trænger til en disruption. Vores løn og vilkår er et spareobjekt, der skal betale nye politiske ideer, og vi har en minister, der påstår, at vi skylder, og at de ansatte derfor må holde igen, selvom det går forrygende for dansk økonomi.

Derfor er der mange gode grunde til at stå sammen. Jeg er meget glad for at det lykkedes og vil gerne takke alle dem, som har arbejdet knaldhårdt for denne fusion. Det gælder ikke mindst vores egen Kim Simonsen og HK's hovedbestyrelse.

Nu står vi endnu stærkere. I morgen vil jeg tage det med i Forligsinstitutionen. Så håber jeg, at vi også dér kan nå sammen - og finde #EnLøsningForAlle

 

God weekend!