HK.dk logo

04. december 2017

Også de rige skal betale skat

Gennem en snart længere årrække har det lydt, at klassekampen var slut, at arbejderklassen var uddød, at vi alle i dag er del af en stor middelklasse, og at velfærdsstaten betyder, at de 90 % betaler til de 90 %.

Denne politik er blevet fulgt op af en udvikling, hvor de allerrigeste mennesker og de største internationale virksomheder har kunnet udnytte globaliseringen og afreguleringen af de internationale kapitalmarkeder til at omgå de nationale skattesystemer. For ligesom at understrege det barokke i denne udvikling gør man statsministeren fra et af de lande, som har bidraget allermest til denne udvikling, til chef for EU-Kommissionen: Jean Claude Juncker fra Luxembourg.

Med afsløringen i de såkaldte Paradise Papers har vi igen fået dokumentation for grådigheden blandt verdens rigeste. Dokumentation for, hvordan de undlader at betale til de fællesskaber og borgere, som i virkeligheden har skabt deres succes. De skylder. Og det mindste, de kunne gøre, var at betale skat.

Det må stoppes! Vi må sørge for, at SKAT igen bliver i stand til at håndtere de rigestes grådighed. Og Danmark må sætte sig i spidsen for en politik, hvor EU gøres til et våben mod svindel og bedrag - og ikke et værktøj herfor!

Men desværre er det ikke helt sådan, virkeligheden er indrettet. De seneste ti års politik har systematisk bidraget til, at vores samfund år for år er blevet mere ulige: Under forskellige påskud lettes skatten for de rigeste, mens vilkårene for dem i den anden ende gradvist forringes: ringere regulering af overførselsindkomster (dagpenge og pensioner), afvikling af efterlønnen, skærpede vilkår for syge og kvalitetsforringelser af børneinstitutioner, folkeskole og ældrepleje.
Politik

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk