Et snævert flertal på Christiansborg vælger at bruge deres sidste arbejdsdag i år med at indsnævre adgangen til arbejdsløshedsdagpenge.

NU ER DET IKKE LÆNGERE nok, at man har haft beskæftigelse i 1.924 timer og har betalt sit kontingent til tiden. Nu skal man også kunne dokumentere, at man har opholdt sig i kongeriget i syv af de seneste 12 år.

  • Det er et brud på årtiers dansk arbejdsmarkedspolitik, som blandt meget andet har bygget på, at flest muligt forsikrede sig via et medlemskab af en statsanerkendt arbejdsløshedskasse.
  • Det er et udygtigt forsøg på at føre udlændingepolitik via a-kasserne.
  • Det er en ny og unødvendig snubletråd for de mange (danske) lønmodtagere, som arbejder for en kortere eller længere periode uden for Europa.
  • Og det er endnu en ondskabsfuldhed rettet mod arbejdende mennesker med oprindelse uden for Europa.

MEN DET ER OGSÅ en svinestreg mod titusindvis af tillidsfolk.
Og alle andre engagerede og ansvarsfulde fagforeningsmedlemmer, som gennem årene møjsommeligt har forklaret nye udenlandske kolleger om den højt besungne ”danske model”, fagforeninger, overenskomster og arbejdsløshedsforsikringens (godt nok noget beskårne) lyksaligheder.

Alle dem, der har forklaret, at kontingentet til fagforening og A-kasse skam ikke var penge ud af vinduet.

Alle dem, der har fået mangfoldigheden på de danske arbejdspladser til at fungere i dagligdagen.

Alle dem, der har omsat noget af al snakken om integration til praktisk dagligdag.

De skal nu alle til forklare deres udenlandske kolleger, at det alligevel ikke var sådan det hang sammen. At det alligevel ikke var sådan, at bare man betalte sit kontingent og i øvrigt efterlevede reglerne om at påtage sig et anvist arbejde, så havde man ret til arbejdsløshedsdagpenge.

STAMMER DU FRA "DE VARME LANDE", så skal det kun være endnu sværere!
Under kampråbet ”de varme lande er noget lort” gør man de udenlandske kollegers vej ind til fællesskabet endnu længere. Hvem har gavn af det?
Jo, selvfølgelig…, så giver det flere penge til skattelettelser for de bedst aflagte.

Og jo, det gavner alle dem, der har gerne vil signalere, at Danmark og danskere har det bedst i ophøjet ensomhed - afskåret fra resten af verden.