HK.dk logo

26. november 2013

Har du talt med dit laboratorieudstyr i dag?

FAKTA! Systemnedbrud sker altid en time før fyraften. Serviceteknikerne er for længst gået hjem og du står tilbage med et laboratorieudstyr, som driller. Hvad gør du nu?

Jeg indrømmer gerne, at jeg er typen, der kan glæde sig over nedbrud på laboratorieudstyr. For det giver mig muligheden for at tage favntag med den specialist viden, jeg har på området.

Desværre kan opgaven engang imellem virke uoverkommelig, når man står en sen eftermiddag med fejlmeddelelser og mekaniske alarmer ringende for ørerne.

I en hverdag hvor ens laboratorieudstyr helst skal virke straks, man trykker på tastaturet eller knappen, så kan nedbrud dog mest virke som en stressfaktor, man helst havde været foruden.

Ja, man kan næsten få lyst til at råbe af udstyret og stirre ondskabsfuldt på det.

Derfor er de rette kompetencer vigtige. Og kompetencer kan f.eks. være at tage udfordringen op som apparatansvarlig og eksperten inden for et bestemt udstyr. Mange laboratorieleverandører udbyder skrue-skille kurser, hvor du bliver mere fortrolig med udstyret.

Det kan betyde, at opkaldet til serviceteknikeren bliver overflødigt og du bliver dagens helt.

Hvad enten din laboratorieleverandør er dansk, udenlandsk, langt væk eller lige om hjørnet, så tag teten. Ved de årlige servicebesøg, afsæt tid i kalenderen til, at du kan se med.

Måske du kan lære et par tricks, som senere vil spare din arbejdsgiver for både tid og penge?

Men vigtigst af alt – DU kommer foran på kompetencefronten og hurtigere hjem.

Susanne Bahne Hansen - HK fagforening

Susanne Bahne Hansen

Formand

Dansk Laborant-Forening

Jeg er til daglig ansat som laborant hos Novozymes A/S i Bagsværd. Jeg har været laborant i mere end 10 år og blev valgt til formand for DL-F i 2012. Som formand er jeg frikøbt et par dage om ugen, og det er vigtigt for mig at være på jobbet resten af tiden, så jeg bevarer kontakten med faget og ved, hvad der rører sig.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk