HK.dk logo

01. februar 2014

At (over)leve forandringer

Storm P. er kilde til mange, gode citater. Jeg starter denne blog med et citat, der meget rammende beskriver vores arbejdsliv i evig forandring: "Hvad mener du om en ny og bedre verden? Jeg kunne bedre lide den gode gamle".

Et citat fra Storm P.’s hånd, der beskriver både de øgede krav, forventninger og udfordringer på vores arbejdspladser i disse år.

Forandringer bliver der flere af – så vi kan lige så godt lære at leve med dem. Det fortæller eksperter, vores arbejdsgivere og nu også jeres fagforening.

Formålet er dog at gøre det intelligent. At gøre det på en måde, der både inkluderer, motiverer og fascinerer os som medarbejdere til at yde den allerstørste indsats, når forandringens vinde blæser – endnu engang.

For mig drejer det sig om, at vi som medarbejdere vil inddrages i beslutningsprocessen. Og ikke bare være statister i et komplekst arbejdsliv, hvor vi rykkes rundt som ludobrikker.

Men det drejer sig også om et overlevelsesinstinkt, der nogen gange kan få os – selv med de bedste intentioner om at gå konstruktivt til opgaven – til at gå i bakgear.

Det sker, fordi vores reptilhjerne går i aktion og fortæller os, at forandringer betyder ubalance og er til fare for vores evne til at være i kontrol som medarbejder – og som menneske.

Som medarbejder har vi langt fra altid retten til at beslutte og bestemme forandringer – og hvornår, hvordan og hvorfor de sker.

Men som menneske har vi altid retten til at beslutte og bestemme os for at få det bedste ud af situationen.

Det er ikke let – vores reptilhjerne, overlevelsesinstinkt og indgroede vaner kan være svære at lægge på hylden.

Udfordringen bliver at gå fra at være en ludobrik, som andre rykker rundt med – til at være den der rykker rundt på brikkerne.

På hjemmesiden http://forandringoginklusion.amr.dk/ (Linket er udløbet pr 29/10 2020) har du mulighed for at læse mere om forandringer. Og hjemmesiden giver dig samtidig redskaber og gode råd til at indstille hjernen på forandringer, der kommer – så sikkert som AMEN i kirken.

Medbestemmelse
Susanne Bahne Hansen - HK fagforening

Susanne Bahne Hansen

Formand

Dansk Laborant-Forening

Jeg er til daglig ansat som laborant hos Novozymes A/S i Bagsværd. Jeg har været laborant i mere end 10 år og blev valgt til formand for DL-F i 2012. Som formand er jeg frikøbt et par dage om ugen, og det er vigtigt for mig at være på jobbet resten af tiden, så jeg bevarer kontakten med faget og ved, hvad der rører sig.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk