HK.dk logo

30. april 2014

Gud, glæde og genial videnskabsformidling

Vinder i Formidling fra Science i Forum

Inden for elitesport siges det, at man skal starte i en tidlig alder for at nå langt. Samme taktik lader til at være tilfældet inden for naturvidenskab, hvor ugens vinder i formidling var at finde til et arrangement i Forum.

Søndag brugte jeg til et besøg på Science i Forum, der på to dage satte fokus på videnskab, teknologi og hands-on tilbud for det unge publikum. Målet var at formidle naturvidenskab og synliggøre videnskabens, forunderlige verden.

Det lykkedes til fulde. Og selvom jeg allerede er bidt at videnskab – og ikke kan få nok – så lod jeg mig fascinere og forføre. 

Arrangementet blev afholdt af Danish Science Factory, der arbejder for, at alle børn og unge skal have engagerende oplevelser med science. De skal opleve glæden ved at udforske, forstå og forandre – som Danish Science Factory skriver på deres hjemmeside.

Og hvem ved? Måske der gik kommende laboranter rundt med store øjne og lod sig inspirere til en karriere inden for naturvidenskab?

Ugens vinder i dokumentation

For det voksne publikum valgte jeg i ugens løb at sætte mig ned og se en videnskabs-dokumentar fra DR2 i programserien Documania, med titlen: Du skal ikke tro, du skal vide.

Her fulgte man to forskere, biologen Richard Dawkins, og fysikeren Lawrence Krauss. De to rejste jorden rundt, hvor de talte om nødvendigheden af videnskab og fornuft i den moderne verden. På deres vej mødte de modstand fra religiøse kræfter, der fortsat undsiger Darwins evolutionsteori.

Et interessant bekendtskab, hvor jeg undervejs blev grebet af lysten til at kaste mig selv ud i kampen mod uoplysthed og middelalder-lærdom.

Jeg sad dog samtidig med en lille snert af – nu skal de passe på ikke selv at blive religiøse i deres kamp.

Dygtig videnskabsformidling drejer sig for mig om at inspirere, fascinere og med fakta forklare, hvad ens forskning bærer frem af resultater.

Ugens glædelige opdagelse

Jeg indrømmer gerne, at når dagens opgavebunker er løbet igennem, så sætter jeg mig ned og zapper foran fjernsynet. Jeg har den store tv-pakke og glæden var stor, da jeg opdagede en ny kanal – Science Channel.

At jeg ikke har opdaget den før, bør nok i første omgang føre til en form for revurdering af behovet for den store tv-pakke.

Ikke desto mindre blev jeg bidt af kanalen, der med en blanding af seriøse videnskabsprogrammer og afslappet lægmands-formidling uden tvivl bliver blandt favoritkanalerne i fremtiden.

Således nåede jeg gennem ugen med en god fornemmelse af, at fremtiden bliver skabt af nysgerrighed, mod og lyst til lade sig fornøje. 

Karriereudvikling Kompetencer
Susanne Bahne Hansen - HK fagforening

Susanne Bahne Hansen

Formand

Dansk Laborant-Forening

Jeg er til daglig ansat som laborant hos Novozymes A/S i Bagsværd. Jeg har været laborant i mere end 10 år og blev valgt til formand for DL-F i 2012. Som formand er jeg frikøbt et par dage om ugen, og det er vigtigt for mig at være på jobbet resten af tiden, så jeg bevarer kontakten med faget og ved, hvad der rører sig.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk