HK.dk logo

09. juli 2014

Send flere praktikpladser

Bøger

En fremgang på 13 procent. Så mange flere vil være laborant i fremtiden.

Det viser tallene for laborantuddannelsen, der kommer ind på en 5. plads og dermed er blandt topscorerne på den procentvise stigning i søgningen på de videregående uddannelser.

Det er godt nyt for væksten og det er godt nyt for os alle

Der bliver også i fremtiden brug for laboranter til at forske og analysere alt lige fra fødevarerne i butikkerne til medicinen, vi indtager.

Med en ledighed på kun to procent for laboranter på landsplan kan især det private erhvervsliv i nær fremtid stå over for et markant problem med at rekruttere laboranter, der er med til at hente væksten til Danmark.

Både arbejdsgivere og politikere står i kø for at opfordre de studerende til at vælge en uddannelse, der målretter sig det private arbejdsmarked og giver job efter endt uddannelse.

Begge parametre opfylder laborantuddannelsen

Armene skal op over hovedet i begejstring over den flotte fremgang på 13 procent – men lige så hurtigt ned igen. Der ligger fortsat et stort arbejde foran især arbejdsgiverne, før de får glæde af de nyuddannede laboranter.

Flere praktikpladser er ganske enkelt en nødvendighed

Derfor er det vigtigt, at alle laborantarbejdspladser yder en ekstraordinær indsats for at skabe flere praktikpladser, der er en forudsætning for at færdiggøre laborantuddannelsen.

Der er dog brug for, at især de private arbejdsgivere løser opgaven og udvider antallet af praktikpladser for laborantstuderende, når de selvsamme arbejdsgivere nu efterlyser kompetent arbejdskraft i fremtiden og samtidig opfordrer de studerende til at vælge et fag med fremtid i.

Send flere praktikpladser – Danmark har ikke råd til at lade være.

Links:

Læs mere om ansøgertallene på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside her: Uddannelser rettet mod det private erhvervsliv stadigt mere populære

Læs mere på dr.dk her: FAKTA: Se søgningen på udvalgte uddannelser

Studerende Job og uddannelse
Susanne Bahne Hansen - HK fagforening

Susanne Bahne Hansen

Formand

Dansk Laborant-Forening

Jeg er til daglig ansat som laborant hos Novozymes A/S i Bagsværd. Jeg har været laborant i mere end 10 år og blev valgt til formand for DL-F i 2012. Som formand er jeg frikøbt et par dage om ugen, og det er vigtigt for mig at være på jobbet resten af tiden, så jeg bevarer kontakten med faget og ved, hvad der rører sig.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk