HK.dk logo

01. december 2014

Julen i videnskabens tegn

Tidsrejsen på DR1


Den 1. december er startskuddet for en lang række julekalendere for både børn, barnlige sjæle og voksne i fjernsynet. I år byder særligt DR på et par julekalendere, der er værd at sætte sig foran tv-alteret og følge med i, hvis man – som jeg – er vild med naturvidenskab.

DR1 sender i år julekalenderen: Tidsrejsen.

Her følger man videnskabspigen Sofie og hende ønske om, at hendes mor og far finder sammen igen, så de kan fejre jul, som de plejer. Sofies farfar er en rigtig nørd og har opfundet en gyro, som Sofie får i første afsnit. Kan hun få opfindelsen til at virke, bliver det til en tidsmaskine.

Og med sådan en dims til sin rådighed, ved man aldrig, hvad der kan ske i løbet af december måned.

Julestemningen var i hus allerede efter det første afsnit hos mig, hvor jeg med glæde kan konstatere, at DR vælger at bruge hele december måned på at lade naturvidenskab og god underholdning gå hånd i hånd.

Jeg håber, at mange børn og deres forældre vil følge godt med i dette års satsning på DR1. Måske flere piger og drenge vil blive tiltrukket af en karriere som laborant eller forsker, når de engang står over for at skulle vælge studieretning.

På DR kanalen ULTRA finder man også julegodter for enhver nørd, når Store Nørd – der er velkendt hos de fleste børnefamilier med hang til naturvidenskab – byder velkommen hver dag i: Store Nørdernes Julekalender.

Her bliver julen hver dag vendt på hovedet med skøre eksperimenter og vanvittige byggeprojekter.

Det første afsnit skuffede ikke.

Som altid, når Store Nørd går i gang, var der fuld fart over feltet med et alternativt nisselandskab – og indbyggede brag som altid, når nørderne går i aktion. Det er fascinerende at opleve to voksne mænd være så dedikeret i deres videnskabsformidling på den sjove måde.

Til alle børnefamilierne er det vigtigt at huske de små begynder-nørder på, at de skal have en voksen med, når de selv begiver sig ud i eksperimenterne.

Al begyndelse er svær – både for de mindste – men også for os "professionelle".

Derfor er det vigtigt at huske på sikkerheden – også inden for hjemmets fire væg.

Når det julebudskab er afleveret – ønsker jeg alle god fornøjelse med en julemåned propfyldt med videnskab.

Karriere Uddannelse
Susanne Bahne Hansen - HK fagforening

Susanne Bahne Hansen

Formand

Dansk Laborant-Forening

Jeg er til daglig ansat som laborant hos Novozymes A/S i Bagsværd. Jeg har været laborant i mere end 10 år og blev valgt til formand for DL-F i 2012. Som formand er jeg frikøbt et par dage om ugen, og det er vigtigt for mig at være på jobbet resten af tiden, så jeg bevarer kontakten med faget og ved, hvad der rører sig.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk