HK.dk logo

12. februar 2017

En god arbejdsmiljøstart

Slutningen af januar er traditionelt det tidspunkt, hvor flest laborantpraktikanter bliver færdige med deres uddannelse. Fra DL-F skal lyde et stort tillykke med uddannelsen. 

Og velkommen til et fag, hvor det stadig er vigtigt at få en god arbejdsmiljø-start og få de rigtige holdninger – i laboratoriet – på plads fra dag 1.

Men hvor skal man lære at blive arbejdsmiljøbevidst – er det på skolen eller på arbejdspladsen?

I DL-F har vi drøftet niveauet af arbejdsmiljøundervisning på skolerne, om DL-F skulle udbyde målrettede kurser for studerende eller på anden vis signalere, at særligt som studerende og nyuddannet er det vigtigt at tænke arbejdsmiljø og sikkerhed ind i sit arbejde.

For vi håber og tror på, at I bliver mange år i faget – og helst uden at få en arbejdsskade af at passe jeres arbejde.

Arbejdsmiljø er ikke et selvstændigt fag på laborantuddannelsen. Det inkluderes i flere undervisningsfag for at ligne den virkelige verden mest muligt.

Skolernes laboratorieøvelser kan kun efterligne den virkelige verden og derfor er det forståeligt, hvis de studerende har svært ved at forestille sig, at den fortyndingsrække de forbereder den ene øvelsesdag – med en masse pipetteringer – kan være arbejdsgange, de skal gentage en hel arbejdsdag ude i den virkelige verden.

Fremtiden kan virke langt borte, når man er studerende, og derfor er det vigtigt, at de studerende lærer at stille spørgsmål og tage emnet alvorligt.

Om arbejdsmiljø burde være et selvstændigt fag på laborantuddannelsen – det hører DL-F gerne din mening om.

For i DL-F arbejder vi kontinuerligt med at komme med forslag til at forbedre laborantuddannelsen – også arbejdsmiljømæssigt, så alle DL-F medlemmer kan gå både dygtige og raske hjem fra arbejde – hver dag.

Arbejdsmiljø Uddannelse
Susanne Bahne Hansen - HK fagforening

Susanne Bahne Hansen

Formand

Dansk Laborant-Forening

Jeg er til daglig ansat som laborant hos Novozymes A/S i Bagsværd. Jeg har været laborant i mere end 10 år og blev valgt til formand for DL-F i 2012. Som formand er jeg frikøbt et par dage om ugen, og det er vigtigt for mig at være på jobbet resten af tiden, så jeg bevarer kontakten med faget og ved, hvad der rører sig.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk