HK.dk logo

26. februar 2017

Skomager bliv ved din læst

Christiansborg-politikerne beslutning om at indføre uddannelsesloftet for dobbeltuddannelse vil betyde, at efter sommeren 2017 er det kun muligt at tage en ny uddannelse på samme niveau eller lavere tidligst seks år efter, man har afsluttet den seneste videregående uddannelse.   

Loven åbner dog op for, at der kan gives dispensation af helbredsmæssige årsager og ved forældet uddannelse inden seks år.

Årsagerne til, at man får brug for at gå nye veje uddannelsesmæssigt, kan dog være flere end de få, som Christiansborg-politikerne har givet sig tid til at sætte sig ind i.

Det kan være, at du bor i en landsdel, hvor din arbejdsplads lukker og der er langt til næste job? Du bliver nødt til at gå nye veje, og ønsker at tage eget ansvar for at komme videre arbejdsmarkedsmæssigt?

Det kan være, at arbejdsmarkedet i fremtiden bliver umuligt at forudsige og behovet for nye kompetencer – og derved en ny uddannelse – vil opstå med kortere og kortere interval?

Er det ikke derfor Regeringen har nedsat et såkaldt "Disruptionråd"?

I DL-F ved vi, at vores uddannelsessystem fortsat indeholder et hav af uddannelsesmæssige blindgyder, som Christiansborg-politikerne ikke engang har taget sig den ulejlighed at få ryddet af vejen, inden man vedtog loven om uddannelsesloftet.

Den problematik prøver DL-F at italesætte alle de steder, vi kan komme til, da særligt vores professionsbachelorstuderende risikerer at komme I klemme, om de ønsker at tage en kandidat- eller masteruddannelse.

Imens fortsætter politikerne den uddannelsespolitiske katastrofekurs, hvor uddannelsesloftet – nu som en "uddannelseskarantæne" – udsigt til SU-forringelser og nedskæringer kan gøre det svært at se for sig en veluddannet befolkning – klar til fremtidens arbejdsmarked.

Det er ganske enkelt visionsløst, Christiansborg!

Susanne Bahne Hansen - HK fagforening

Susanne Bahne Hansen

Formand

Dansk Laborant-Forening

Jeg er til daglig ansat som laborant hos Novozymes A/S i Bagsværd. Jeg har været laborant i mere end 10 år og blev valgt til formand for DL-F i 2012. Som formand er jeg frikøbt et par dage om ugen, og det er vigtigt for mig at være på jobbet resten af tiden, så jeg bevarer kontakten med faget og ved, hvad der rører sig.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk