Målebånd, der bliver strammet om en sparegris

 

Det er i særdeleshed forslaget om at hæve dagpengene til 24.500 kroner de første tre måneder af ledighedsperioden, som får mig til at juble som afdelingsformand for HK MidtVest.

 

Jeg er også begejstret for, at man lægger op til at gøre uddannelsesløftet på 110 procent dagpenge permanent, og derudover finder flere milliarder til uddannelse, forskning og grøn omstilling.

 

Et stærkt element er også forslaget om, at studerende skal have mulighed for at tjene 4.000 kroner mere om måneden, uden de bliver modregnet i SU, at fradraget for faglige kontingenter bliver hævet med 1.000 kroner til 7.000 kroner, og at der skal oprettes tre nye klima-erhvervsskoler.

 

Men kæden springer af, når det handler om dimittendsatsen, der forringes for ikke forsørgere.

 

I udspillet skelner regeringen mellem forsørger under og over 30 år, hvor ikke forsørgere kun vil få 9.500 kroner om måneden og forsørgere 12.000 kroner. Desuden skal dimittendperioden reduceres til et år.

 

Dagpengesystemet har i årevis oplevet nedskæringer og forringelser, så jeg er faktisk ærgerlig over, at man ikke kommer med nye midler til de foreslåede forbedringer, men henter pengene hos de unge, nyuddannede. 

Artiklen er opdateret 08. september 2021

Din stemme bliver hørt

Vi er med til at påvirke den politiske dagsorden – og husk det er din sag, vi taler. Vi har tæt kontakt med politikere både lokalt og på landsplan. Hvad end det handler om uddannelsesmuligheder eller pensionsalder, om børnepasning eller offentlig transport, så sikrer vi, at politikerne får viden om, hvordan vores medlemmer bliver påvirket af konkrete politiske forslag. Vi arbejder hver dag for at give dig de bedste muligheder i dit arbejdsliv.