HK.dk logo
D2292228029

TILBAGE TIL KALENDER

Papirmageri og Letterpress

15. - 17.oktober 2021 | 17.00 - 15.00

15. oktober 2021

Tilmeldingsfrist 04. oktober 2021

HÅNDgjort - det taktile univers

Se hele beskrivelsen

Start: 15. oktober 2021, kl. 17.00
Slut: 17. oktober 2021, kl. 15.00
Status Venteliste
Målgruppe: Medlemmer af HK grafisk kommunikation
Kursusnummer: 0128-20-11-14
Adresse: Tversted Skole, Skolevej 11-13, Tversted, 9881 Bindslev
placering på kort
Tilmeldingsfrist: 04. oktober 2021

Indhold

TANKEN
Idéen er at udfordre det digitale medie - det fuldstændige og det akkurate - og udfordre deltagernes kreativitet i en proces, hvor vi forsøger at finde skønheden i det håndgjorte, upræcise og tilfældige. Vi nulstiller fagligheden, gentænker vores viden og leder efter det taktile, som et digitalt print ikke kan frembringe.

PROCES
Det bliver en leg med typografier i bly og træ, fremstilling af klichéer i materialer som f.eks. plastic, pap, træ...
Vi trykker på papir af bomuld og hør, som vi selv har fremstillet og støbt i papirmageriet.Vi taler om, hvordan produktet skal se ud,og hvad det skal kunne, og ud fra disse tanker starter vi processen op.
DAG 1 arbejder vi i papirmageriet, hvor vi snuser til alle processer for håndgjort papir. Vi fremstiller papir, som vi senere skal trykke på, i formater, som passer til det produkt, vi har i tankerne. Papirmassen (pulp) vil være delvist færdig, men på kursusdagen lærer kursisterne at fremstille pulp og lærer lidt om forskellige fibre, limning af papir og overfladestruktur, presning og tørring.
DAG 2 arbejder vi i trykkeriet. Vi taler om typografier og udtryk, vi håndsætter tekster i træ-el. blytypografier, trykkerord og tekster på håndgjort papir og fremstiller klichéer i forskelligt materiale til baggrunde, effekter el. lign. Vi slutter kurset med at tale om, hvad det gamle håndværk kan – og ikke kan.

PRODUKTET
Hver kursist får en lille samling papir og tryk, f.eks. posters, med hjem, som er 100% håndgjort fra start til slut. Alle tryk vil være unikke og smukke og i høj kvalitet. Restproduktet er kreative tanker.

PROGRAM
Fredag den 15. oktober
Fra kl. 17.00: Indkvartering i Gæstehuset på Tversted Skole
Kl. 18.00: Omvisning på Tversted Skole –besøg på værksteder
Kl. 19 – 21.00: Let aftensmad i Skolens spisestue. Kursister kan hygge i Koserummet

Lørdag den 16.oktober
Kl. 08.30: Morgenmad i spisestuen og morgensang
Kl. 09.30: Kursusstart i Papirmageriet – Hvad er mit produkt? Fremstilling af pulp, støbning af papir
Kl. 12.00: Frokost i spisestuen
Kl. 13.00: Papirmagerkurset afsluttes og trykkeridelen introduceres med en snak om tekster, typografier, inspiration m.v.
Kl. 15.00: Kaffepause og opstart i trykkeriet-håndsætning
Kl. 17 –18.00: Walk-and-talk –tur til Tversted Strand
Kl. 19.00: Middag i Spisestuen på Tversted Skole
Kl. 21.00: Dagen slutter, men kursister kan hygge i Koserummet

Søndag den 17. oktober
Kl. 08.00: Morgenmad i spisestuen og morgensang
Kl. 09.00: Kursusstart i Trykkeriet. Trykkeriprocessen opstartes.
Kl. 12.00: Frokost i spisestuen
Kl. 13.00: Kurset fortsættes og færdiggøres i Trykkeriet.
Kl. 15.00: Kaffe / te / kage – afrunding af kurset.

Om underviserne:
Henrik er uddannet tryktekniker og ansat ved Nordjyske Medier og er tilknyttet værkstederne som trykketeknisk kyndig. Under sin uddannelse er Henrik udlært på bl.a. Heidelberg Vingeautomat, og på værkstedet løser han opgaver af alle typer, lidt håndsætning – mest tryk. Henrik kender således faget til bunds og kender alle tips og tricks.

Søren er uddannet arkitekt og har i mange år haft egen tegnestue. Søren har undervisningserfaring fra kurser for Teknologisk Institut. De senere år har han frembragt en imponerende samling til trykkeriet, og er stærk på design, grafisk opsætning og øjemål.

Lene arbejder på Tversted Skole, hvor hun bl.a. arrangerer kurser. Hun er aktiv i trykkeriet, men findes mest i papirmageriets dybe kælder. Lene har lavet papir i mere end 20 år og har samlet erfaring fra papirmagerier i Sverige og Holland. Hun har undervist og holdt foredrag i og om papirmageri for private hold, men også for AVV, folkeskoler og kommuner.

Om værkstederne:
Papirmageriet råder over maskiner, som gør det muligt at forvandle tekstil til papir, presse og tørre og således fremstille papir i god kvalitet. Papirmageriet råder over to hollændere (papirkværne), papirrammer i mange størrelser, store og små støbekar. Der er tørreskabe, som kan tørre papirark på et par timer.

Trykkeriet har to Heidelberg vingeautomater, - den ene trykker, den anden standser. Der er to Eikhoff-presser, en Korrex Stuttgart, to Sofardi-korrekturpresser, hvor den ene kan trykke A1, som er den absolut største størrelse. Endvidere har Trykkeriet to fluesmækkere og en trædedigel. Typografierne er i træ og bly, fra 6 pkt. og op til meget store størrelser, der er velegnet til plakattryk.

INDKVARTERING:
Indkvartering sker i Tversted Skoles Gæstehus eller Galleriværelser, som bygger på B&B-princippet med fælles bad og toilet for to værelser. Værelserne er hyggelige, og der er te-køkken i begge huse, som kan benyttes. Kender man hinanden, kan man med fordel bo i fællesværelse, men ellers bor man i enerum af hensyn til Corona-regler.

Tversted Skole blev oprindeligt bygget i 1954 men blev nedlagt som folkeskole i 2015. Herefter blev bygningerne overtaget af garnfirmaet ISAGER. En del af den gamle skole bruges til administration og garnlager, klasselokalerne er lejet ud til kunsthåndværkere. Den gamle lærerbolig er blevet til Gæstehus med plads til 20 overnattende gæster, og den tidligere børnehave er indrettet til gæstebolig, galleri, undervisning og festlokale. Det er i disse omgivelser, der afholdes kurser i strikning, vævning, spinding, papirmageri, trykkeri, bogbinding, madlavning og meget mere.
Se evt.www.tverstedskole.dk
Med en beliggenhed 10 min fra Vesterhavet er Tversted Skole den ideelle og en fantastisk ramme om kursusaktivitetet, - og er du vinterbader, - så husk badetøj!

PRAKTISK INFORMATION
Workshoppen er gratis. Der ydes ikke transportrefusion, men vi kan tilbyde gratis kørsel i privat bil t/r Sindal station - skriv til gk@hk.dk," target='_blank'>gk@hk.dk, hvis du er interesseret.

Hvis du bliver forhindret i at deltage, skal dit afbud være registreret senest fredag den 30. oktober på mithk.dk eller på mailadressen: gk@hk.dk

Ved pludselig opstået sygdom eller andet uforudset på selve dagen kan du melde afbud til kursusleder Orsolya (Orsi) Kolonics på mobil 2839 0513.

Hvis du udebliver uden afbud, vil vi opkræve et NO-SHOW-FEE på 5000 kr. Beløbet svarer til udgiften pr. deltager.

Arrangør

HK grafisk kommunikation
Weidekampsgade 8
2300   København S

Adresse

Skolevej 11-13
Tversted
9881 Bindslev

Vis stort kort

Besked fra hjemmesiden...

Besked fra hjemmesiden...

Vil du afskrive dig fra venteliste på følgende kursus?

Papirmageri og Letterpress

   

Vil du framelde dig følgende kursus?

Papirmageri og Letterpress

   

Du er ikke medlem

Du skal være medlem for at tilmelde dig dette kursus.

Er du allerede medlem

rem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Morbi commodo, ipsum sed pharetra gravida, orci magna rhon

Bliv medlem

hvis ikke du er medlem af HK, kan du blive medlem her

Bliv medlem

Du kan desværre ikke deltage i dette kursus

Begrundelse... aculis diam a nisi accumsan viverra. Duis sed tellus et tortor vestibulum gravida. Praesent elementum elit at tellus. Curabitur metus ipsum.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk