HK.dk logo
D2292245558

TILBAGE TIL KALENDER

Ligestilling - FN´s 5. verdensmål

1. februar 2023 | 09.00 - 15.00

1. februar 2023

hvor stammer kønsrollerne fra - historisk og kulturelt

Se hele beskrivelsen

Dato: 1. februar
Tidspunkt: 09.00 - 15.00
Status Ledige pladser
Forplejning: Det er muligt at bestille dagens sandwich uden beregning. Du skal bestille den i receptionen, inden undervisningen starter og senest kl. 10. Drikkevarer er ikke inkluderet. Hvis du har madpakke med, kan du opbevare den i køleskabet på 2. sal lige uden for undervisningslokalerne. Sandwich kan hentes her.
Kursusnummer: 9005-23-05-13
Adresse: HK Hovedstaden, Svend Aukens Plads 11, 2300 København S
placering på kort
Website: Læs mere om stedet her

FN´s 5. verdensmål hedder ligestilling mellem kønnene. FN har opstillet målepunkter for ligestilling i det enkelte land, og Danmark glider fortsat ned ad rangstigen. Som eneste land i Skandinavien er vi ikke med i top ti, men ligger som nummer 32 blandt 146 lande i Global Gender Gap-rapporten fra 2022. Året før var vi nummer 29.

Indhold

Danske kvinder bruger markant mere tid på ulønnet hus- og omsorgsarbejde og tager flere omsorgsdage end mænd. Deres livsløn er lavere end mænds, fordi kvinder tager hovedparten af orlov ved fødsel og adoption, og fordi fag med overvægt af kvinder giver lavere løn end andre fag. Danmark har fortsat få kvinder i ledelse, og kvinder er underrepræsenterede i folketing, kommunalbestyrelser og regionsråd.
Kurset giver rygstød og handlemuligheder, når du personligt og konkret vil arbejde for ligestilling mellem kønnene.
Vi dykker ned i, hvor kønsrollerne stammer fra historisk og kulturelt, og hvordan de kommer til udtryk i samfundet, på arbejdspladsen og i vores private liv. Vi gennemgår status for ligestilling og årsagerne til, at tingene ikke flytter sig.
Kurset viser eksempler på, at fysiske, digitale og medicinske fænomener og systemer er designet ud fra manden som standard – til ulempe eller ligefrem fare for kvinder. Vi ser på, hvordan maskulin dominans er indlejret i sproget og diskuterer, hvordan ligestilling fremmes gennem ordene, vi bruger. Vi ser på, hvordan man systematisk kan analysere status samt arbejde for ligestilling på den enkelte arbejdsplads. Vi kigger på lovgivningen og på, hvordan ligestilling kan fremmes på samfundsniveau.
Kurset er dialogisk og veksler mellem læreroplæg, øvelser i par og grupper, individuelle refleksioner og diskussion i plenum. Med andre ord kan du bringe dine erfaringer og holdninger i spil.

Arrangør

HK Hovedstadens Uddannelse & Karriere
Svend Aukens Plads 11
2300   København S

Adresse

Svend Aukens Plads 11
2300 København S

Vis stort kort

Besked fra hjemmesiden...

Besked fra hjemmesiden...

Vil du afskrive dig fra venteliste på følgende kursus?

Ligestilling - FN´s 5. verdensmål

   

Vil du framelde dig følgende kursus?

Ligestilling - FN´s 5. verdensmål

   

Mine oplysninger

Annuller tilmelding

Du er ikke medlem

Du skal være medlem for at tilmelde dig dette kursus.

Er du allerede medlem

rem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Morbi commodo, ipsum sed pharetra gravida, orci magna rhon

Bliv medlem

hvis ikke du er medlem af HK, kan du blive medlem her

Bliv medlem

Du kan desværre ikke deltage i dette kursus

Begrundelse... aculis diam a nisi accumsan viverra. Duis sed tellus et tortor vestibulum gravida. Praesent elementum elit at tellus. Curabitur metus ipsum.

Log ind som medlem