HK.dk logo
D2292257216

TILBAGE TIL KALENDER

Styr privatøkonomien sikkert gennem dyre tider

8. november 2023 | 17.00 - 20.00

8. november 2023

Gør prisstigningerne ondt i privatøkonomien

Se hele beskrivelsen

Dato: 8. november
Tidspunkt: 17.00 - 20.00
Status Ledige pladser
Kursusnummer: 9139-23-45-13
Adresse: HK Hovedstaden, Svend Aukens Plads 11, 2300 København S
placering på kort
Website: Læs mere om stedet her

Foredraget rusker på en gemytlig måde op i din indstilling til nøjsomhed versus luksus og dit syn på penge i et livsperspektiv. Du får tips til, hvordan du kan eksperimentere med og forandre dit forbrug og din indtægt og dermed få mere styring over økonomien.
Har du brug for råd til at styre forbruget, så pengene rækker længere? Eller vil du mest bekræftes i, at du allerede gør det rigtige, og have tips til, hvordan du kan optimere endnu mere?
Så er kurset noget for dig.

Indhold

  • Først får du et simpelt redskab til at analysere styrker og svagheder ved din økonomi og måde at forbruge på. Med et godt overblik bliver dine muligheder og risici tydelige og til at handle på.
God økonomi er at have balance mellem indtægter og udgifter. Når ydre omstændigheder presser udgiftssiden, må forbruget justeres ned for at opnå en ny balance. Vi gennemgår et typisk budget og kigger på posterne enkeltvis. Du lærer blandt andet at få mere ud af husholdningspengene, at trimme forsikringer og se kritisk på udgifterne til abonnementer og transport.
At forbruge mindre er også at tænke i ressourcer. At købe og sælge brugt samt låne, udveksle og dele med andre. At prioritere, undgå spild og afstå fra at købe noget, der ikke er vigtigt nok.
Målet med kurset er, at du får styr på og måske tilpasset forbruget, så du undgår en masse løbende spekulationer. Du får hjælp til at prioritere, som netop du gerne vil. Skulle du komme i en situation, hvor dit forsørgelsesgrundlag pludselig skrumper dramatisk, får du råd til effektivt at tilpasse økonomien, så du fortsat har kontrol og undgår langvarigt uføre.

Forplejning

aften ingen forplejning

Undervisningsform

Undervisningen veksler mellem læreroplæg, korte individuelle refleksioner, drøftelser med sidemakker og måske diskussion i små grupper. Indholdet tilpasses holdets forkundskaber og ønsker, nogle punkter kan svulme op, andre drosles ned.

Underviser:

Lis Hornø, 56-årig journalist, underviser og foredragsholder med speciale i privatøkonomi. Medstifter og tidligere chefredaktør for magasinet Forbrugerrådet Tænk Penge, var samtidig chefredaktør for medierne i Forbrugerrådet Tænk.
Lis er mor til tre og var enlig forsørger, da hun i 2013 mistede et fast job, etablerede sig som selvstændig og tog en selvbetalt masteruddannelse. Egne erfaringer inddrages i undervisningen.

Arrangør

HK Hovedstadens Uddannelse & Karriere
Svend Aukens Plads 11
2300   København S

Adresse

Svend Aukens Plads 11
2300 København S

Vis stort kort

Besked fra hjemmesiden...

Besked fra hjemmesiden...

Vil du afskrive dig fra venteliste på følgende kursus?

Styr privatøkonomien sikkert gennem dyre tider

   

Vil du framelde dig følgende kursus?

Styr privatøkonomien sikkert gennem dyre tider

   

Mine oplysninger

Annuller tilmelding

Du er ikke medlem

Du skal være medlem for at tilmelde dig dette kursus.

Er du allerede medlem

rem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Morbi commodo, ipsum sed pharetra gravida, orci magna rhon

Bliv medlem

hvis ikke du er medlem af HK, kan du blive medlem her

Bliv medlem

Du kan desværre ikke deltage i dette kursus

Begrundelse... aculis diam a nisi accumsan viverra. Duis sed tellus et tortor vestibulum gravida. Praesent elementum elit at tellus. Curabitur metus ipsum.

Log ind som medlem