HK.dk logo

Tillidsrepræsentanten - Den garvede: Vær med i faglige netværk

22. november 2011  |  HK Stat  | 

Susan Løjborg-Hansen er ansat ved Fighter Wing Skrydstrup. Hun har været tillidsrepræsentant i 24 år.

Hvilke arbejdsopgaver har du?
Jeg har ansvaret for de hemmelige sager og sørger for, at der bliver mønstret hvert år. Jeg laver ’Stafetten’, hvor jeg interviewer en medarbejder og skriver en artikel til vores intranet. Og jeg laver ’Fighterwingen’, et blad til de kolleger, der er udsendt på mission.

Hvorfor påtog du dig TR-hvervet?
Mine kolleger foreslog mig som kandidat, og da jeg var den eneste, der blev forslået – ja, så var den i vinkel. Hvad indebærer din TR-rolle? I forbindelse med ny overenskomst deltager jeg i de regionale møder, hvorefter jeg orienterer mine kolleger. Siden 1997 har den fulde forhandlings- og aftaleret om løn været uddelegeret til TR. Jeg deltager i møder på arbejdspladsen og i HK, så jeg er ordentligt klædt på.

Hvad synes du om at være TR?
Tillidshvervet falder mig let. Jeg synes, at det er spændende. Og jobbet er det hele værd, når tingene fungerer, kollegerne er glade og tilfredse, og jeg er med til at sikre et fornuftigt samarbejde mellem virksomheden, medarbejderne og den lokale fagforening.

Hvilke egenskaber har en god TR i din optik?
Jeg ser det som en pligt at informere blandt andet om alt nyt i HK. Cirka tre gange årligt holder vi møder, hvor vi drøfter, hvad der sker på HK-området. En af de største udfordringer er, når vi får et nyt forsvarsforlig. HK‘ere skal hele tiden være omstillingsparate og leve med konstante omstruktureringer. Det er ikke uproblematisk.

Har du erfaringer med fyringer?
Når der er krise og sparerunder, deltager jeg i møder og er med til at finde en acceptabel løsning. En ting, der berører mig meget, er, når vi skal afskedige en medarbejder. Jeg mener, at vi på min arbejdsplads gør meget for at hjælpe de kolleger, som vi desværre skal af med. Mange synes, at de har givet deres hjerteblod til arbejdspladsen. De kan slet ikke forstå, at de kan undværes.

Hvad har været din største udfordring som TR?
Ny løn har været en stor udfordring i forsvaret. Hos os lægger vi vægt på at prioritere varige tillæg. Jeg synes, at forsvaret har manglet forståelse for hensigten med Ny løn. Vi vil ikke have et lønsystem, hvor en større og større del af tillæggene er engangstillæg.

Har TR-rollen ændret sig i din tid?
Rollen som TR har igennem de senere år været igennem en stor udvikling. Der er uddelegeret mange opgaver, og der kræves mere af os. Men nu er jeg heldig at have gode kolleger og en god dialog med Kirsten i HK Kolding – vi har et super samarbejde.

Har du et råd til læsere, som overvejer at stille op som TR?
Jeg mener, at man som TR har pligt til at tage del i faglige netværk og følge med i, hvad der sker inden for faget. Det giver et fagligt boost at mødes med kolleger, og det er inspirerende at se, hvor forskelligt tingene gribes an, selvom vi er ansat i samme firma. Jeg er formand for Forsvarets Områdeklub i Syd- og Sønderjylland, en netværksgruppe, hvor vi mødes fire gange årligt.


Stat Tillidsrepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-16

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-16

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk