HK.dk logo

Protesterer over fyringer

29. februar 2012  |  HK Stat  |  Thora Petersen

Stands det perspektivløse blodbad i centraladministrationen, opfordrer formanden for de statsansatte HK’ere, Thora Petersen. Finansministeren strammer mere, end der er grund til, mener hun. Sats på langsigtede og humane løsninger frem for rå fyringsrunder nu og her, opfordrer hun i en leder i HK Statbladets februar-udgave.


Tag et nyt standpunkt

Det går hårdt for sig nu. Den tidligere regerings planer for fokuseret administration bliver ført ud i livet af S-R-SF. Hundredvis af HK-stillinger bliver skåret væk, mange steder med barske fyringsrunder til følge. Besparelserne skal betale for, at danskerne i 2011 og 2012 kan trække udgifter til håndværkere og rengøringshjælp fra i skat. Samtidig kræver underskuddet på statens finanser en stram udgiftspolitik, forstår man.

For mig at se strammer finansministeren mere, end der egentlig er grund til. Prisen for at dele servicefradraget ud var sat til cirka halvanden milliard kroner i 2012. En foreløbig opgørelse fra Skat viser, at der kun er indberettet fradrag med en skatteværdi på godt 500 millioner. Altså over en milliard kroner mindre end forventet. Opgørelsen er fra udgangen af januar. Da sidste frist for at indberette fradrag for 2011 er 29. februar, kan det samlede træk vise sig at blive større. Men det ser unægtelig ud til, at ordningen bliver en del billigere for staten end ventet. Dermed falder begrundelsen for de heftige sparerunder vel også væk?


Hvis finansministeren mener, at en sparet milliard ikke er nok til at ændre kurs, kan han passende kigge nærmere på den guldgrube, han kan se frem til at hente fra skatten på pensionsafkast. Takket være flotte resultater i pensionskasserne i 2011 ser staten ud til at score en uventet ekstraindtægt på omkring 30 milliarder! Penge, som vi lønmodtagere selv betaler – via skatten på vores arbejdsmarkedspensioner. Finansminister Corydon har afvist at justere den økonomiske politik som følge af de uventede milliarder. Jeg synes, han skal tænke sig om en gang til – og standse det perspektivløse blodbad i statsadministrationen. Vi samarbejder gerne om at gøre staten mere effektiv. Men lad os finde langsigtede og humane løsninger. Den slags er de mest holdbare.

Det er helt i orden at have et standpunkt, til man tager et nyt. Faktisk er det direkte begavet at ændre mening, når ens oprindelige beslutningsgrundlag ikke holder vand længere. Det vidste den legendariske socialdemokratiske statsminister Jens Otto Krag allerede i 1966.

Nu har regeringen chancen for at efterleve kloge Krags filosofi!

Ansættelse Fyret Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk