HK.dk logo

HK/Stat Midt-formand: Mere flødeskum end realiteter

29. marts 2012  |  HK Stat  |  HK Stat

Sangen om ’det grå guld’ kan de fleste politiske partier synge med på, men når virkeligheden melder sig, og staten skal skære, så viser det sig mere at være flødeskum end realiteter. Det siger Brita Andersen, formand for HK/Stat Midt, i Avisen.dk.

'I øjeblikket bliver hundredvis af HK-stillinger skåret væk i staten, og mange steder udmønter det sig i barske fyringsrunder. Mindst 300 HK’ere er blevet fyret fra statens arbejdspladser bare her i årets første tre måneder.

Personligt er jeg helt på det rene med, at statsansatte ikke skal fredes, når der skal spares. Jeg kunne dog godt ønske mig, at der blev faret frem med lidt større omtanke og menneskelighed, end tilfældet hidtil har været.

I særdeleshed falder det i øjet, at fyringerne især rammer de ældre medarbejdere. Over halvdelen af de HK’ere, der blev fyret i januar og februar, var over 50 år, og ser man på den procentdel, som denne aldersgruppe udgør af det samlede personale i staten, er det en markant overrepræsentation.

Hvad nytter det med politisk korrekte udmeldinger om, at ældre skal fastholdes længst muligt på arbejdsmarkedet, når staten selv forfølger en helt anden dagsorden som arbejdsgiver? Og hvad nytter det, at vi med den ene hånd hæver aldersgrænserne for efterløn og folkepension, mens vi med den anden fyrer seniorerne, før de er i nærheden af at kunne modtage disse ydelser? Det hænger ikke sammen.

Som fagforening er vi ofte med på sidelinjen ved store fyringsrunder, og en af de begrundelser, vi ofte møder, er manglende kompetencer blandt seniorerne. Hertil må jeg bare sige, at arbejdsgiverne bærer et stort medansvar, hvis ikke deres medarbejderes kompetencer er tidssvarende. Ledelsen andel handler meget om at skabe en kultur på arbejdspladsen, som inspirerer til efteruddannelse – og ikke mindst om at stille de økonomiske rammer til rådighed for efteruddannelse.

I samfundsdebatten er det god latin at tale seniorernes sag og prise deres store værdi for en arbejdsplads. Sangen om ’det grå guld’ kan de fleste politiske partier synge med på, men når virkeligheden melder sig, og en gruppe på 10 ansatte skal skæres ned til 7, så viser det sig mere at være flødeskum end realiteter. Det gælder desværre ikke mindst, når staten selv er arbejdsgiver.

Vist har vi behov for et generationsskifte i den offentlige sektor, men lad os gøre det på en fair og human måde, og ikke som nu ved pr. automatik at rette blikket mod de gråhårede når sparekniven skal svinges.'

Stat Politik Fyret

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-16

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-16

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk