HK.dk logo

Overenskomster brandes i mega-kampagne

24. oktober 2012  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen

Hele fagbevægelsen går nu i offensiven med en storstilet tre-årig kampagne, der skal forklare alle danskere, hvad en overenskomst er. Rigtige overenskomster er alfa og omega for, at den enkelte lønmodtager oplever tryghed og stabilitet i hverdagen, mener HK/Kommunal.

Syv ud af ti lønmodtagere i Danmark tror, at det er politikerne på Christiansborg, som fastsætter mindstelønnen gennem lovgivning. Og bare halvdelen af LO-forbundenes egne medlemmer er klar over, at det er deres fagforening, der sikrer dem nogle fornuftige løn- og arbejdsforhold gennem en rigtig overenskomst. 

Mange danskere kender med andre ord ikke overenskomsternes betydning for hverken den enkelte lønmodtager eller for samfundsøkonomien som sådan. Det gælder især de 20-40 årige, viser undersøgelser. 

I en ny, stor OK-kampagne tager LO-forbundene nu denne udfordring op gennem en tre år lang oplysningsindsats, der skal øge befolkningens kendskab til, hvad en overenskomst er og øge opbakningen til de fagforeninger, der sikrer overenskomsterne. 


Gavner samfundsøkonomien

I HK/Kommunal giver formand, Bodil Otto, sin fulde støtte til kampagnen, der går i luften mandag den 5. november. Hun slår fast, at rigtige overenskomster er forudsætningen for, at den enkelte lønmodtager oplever tryghed og sikkerhed på såvel arbejdspladsen som i familien. 

- Rigtige overenskomster sikrer ikke alene løn, ferie, pensioner, barsel, uddannelse og meget mere for den enkelte lønmodtager. Nej, overenskomstsystemet understøtter også hele samfundets økonomi og sammenhængskraft. Jeg tror, der er en ganske god grund til, at Danmark med velfungerende og fleksible aftaler på arbejdsmarkedet er et af de lande, der har klaret sig bedst gennem den økonomiske krise, siger Bodil Otto. 

Diktater og gule løsninger

At arbejdsmarkedet i Danmark er reguleret af lønmodtagere og arbejdsgivere, der sammen aftaler vilkårene, uden at regeringen blander sig, forpligter ifølge Bodil Otto begge parter i en på én gang stabiliserende og fleksibel samfundsmodel. 

- Det siger vel også en hel del, at politikere og eksperter fra mange lande overvejer at kopiere vores overenskomstmodel, hvor lønmodtagerne har direkte indflydelse på deres løn- og arbejdsvilkår. Alternativerne til rigtige overenskomster er politisk fastsatte diktater eller gule løsninger, hvor arbejdsgiverne køber arbejdskraft af lavestbydende, fastslår Bodil Otto, der opfordrer alle til at bidrage til OK-kampagnens succés. 

Oplysningsindsatsen om overenskomster og rigtige fagforeninger vil foregå gennem dialog på arbejdspladserne, gade-aktiviteter, annoncer og radio-spots. Et OK-mærke med den grønne OK-smiley er det samlende i indsatsen. 

Kommunal Overenskomst Arrangementer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk