HK.dk logo

Rita Bundgaard til Margrethe Vestager: Tag medarbejderne med på råd

07. november 2012  |  HK Stat  | 

Økonomi- og indenrigsministeren glemte at inddrage medarbejderne, da ledelsen lagde planer for at spare på statsforvaltningerne. Derfor opfordrer HK/Stats formand nu økonomi- og indenrigsministeren til at sikre, at medarbejderne fremover er med i processen, som det står beskrevet i SU-aftalen.

Kære Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager

Jeg henvender mig til dig i forbindelse med forslaget om ændring af statsforvaltningernes struktur, som skal føre til oprettelse af enhedsorganisation for statsforvaltningen.

Beslutningsforslaget, således som det er offentliggjort i notatet 'Fremtidig struktur for statsforvaltningerne', er blevet til som følge af en ministeriel arbejdsgruppes undersøgelse af statsforvaltningernes arbejde. Ingen af de ansatte i statsforvaltningerne har deltaget i arbejdsgruppens arbejde – deres anmodning om at deltage blev besvaret med, at de var inhabile i forbindelse med arbejdsgruppens arbejde.

Beslutningsforslaget vil resultere i personalereduktioner svarende til ca. 95 årsværk, flytning af arbejdsopgaver og personale samt besparelser på 93 mio. kr.Beslutningsforslaget blev præsenteret for medarbejderne den 26. oktober, samme dag kunne de læse i aviserne, at deres arbejde ville blive flyttet, at der skulle ske afskedigelser, osv. – præsentationen for medarbejderne fandt sted dagen efter offentliggørelsen.

Medarbejderne burde være informeret om de forestående ændringer på et tidligere tidspunkt, således som det er beskrevet i den statslige samarbejdsaftale, som siger, at information om beslutninger, der kan føre til betydelige ændringer i arbejdstilrettelæggelsen og medarbejdernes ansættelsesforhold, skal gives i så god tid og med et så passende indhold, at medarbejderrepræsentanterne i samarbejdsudvalg kan gennemføre møder og drøftelser med deres ”bagland” for at kunne kvalificere samarbejdsudvalgets drøftelse, inden der træffes endelig beslutning.

Statsforvaltningernes samarbejdsudvalg har ikke fået informationer om de forestående ændringer og har heller ikke haft mulighed for at drøfte forslaget til strukturændringer.

Ved præsentationen af forslaget for medarbejderne den 26. oktober, blev implementeringsprocessen gennemgået. Jeg skal derfor opfordre til, at du sikrer medarbejderdeltagelse i såvel styregruppen, som i procesudvalget og i diverse arbejdsgrupper.

Sidst men ikke mindst skal jeg opfordre dig til at oprette et 'overgangssamarbejdsudvalg' med repræsentanter for de berørte medarbejdere fra de forhandlingsberettigede faglige organisationer. Overgangssamarbejdsudvalget skal i hele implementeringsperioden sikre medarbejderinddragelse i løsningen af alle forhold vedr. statsforvaltningernes fremtidige struktur.

Med venlig hilsen

Rita Bundgaard

Formand for HK/Stat


Stat Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk