HK.dk logo

Seniorjob fik mange til at beholde efterlønnen

13. december 2012

Muligheden for at komme i seniorjob i tilfælde af ledighed, fik hver tredje til at blive i efterlønsordningen, viser medlemsundersøgelse fra HK’s a-kasse.

Seniorjob, som er en del af efterlønsordningen, var en væsentlig årsag til, at mange HK’ere valgte at blive i efterlønsordningen frem for at få den skattefri udbetaling af kontingentet.

I en ny medlemsundersøgelse om efterlønnen, som HK’s a-kasse har gennemført, svarer 30 procent, at de blev i ordningen på grund af ”muligheden for at komme i seniorjob, hvis jeg skulle blive ledig i en sen alder”.

- Krisen kradser. Og det er jo ikke nogen hemmelighed, at bliver man først ledig, når man er oppe i 50’erne, ja, så kan det være rigtig svært at finde job igen inden dagpengeretten ryger. Her kommer seniorjobordningen som en god forsikring mod at miste hele forsørgelsesgrundlaget sidst i sit arbejdsliv, siger Mette Kindberg, formand for HK’s a-kasse.

Næsten ingen har fortrudt
Undersøgelsen viser endvidere, at stort set ingen har fortrudt deres valg her 2 ½ måned efter at muligheden for at framelde sig efterlønnen løb ud. Bare 0,8 procent har fortrudt, at de blev i ordningen, mens lidt flere - 1,9 procent har fortrudt, at de droppede efterlønnen.

- HK gennemførte i løbet af året en intensiv oplysningskampagne om for og imod udmelding af ordningen. Når så få har fortrudt, tolker jeg det derhen, at vi er lykkedes med at informere medlemmerne, så de kunne træffe deres valg på det bedst mulige grundlag, siger Mette Kindberg.

Cirka 63.000 medlemmer meldte sig ud af efterlønsordningen. I dag har HK fortsat godt 63.000 medlemmer, som betaler til efterlønnen.

Pengene går ikke til forbrug
Hvis regeringen havde håbet på, at de skattefri efterlønskroner ville gå til forbrug og andre beskæftigelsesfremmende aktiviteter, giver HK’s undersøgelse dem ikke meget at have håbet i. De fleste vælger nemlig at spare op eller afbetale gæld frem for at komme i den store shopping mode.

47 procent vil således sætte pengene i banken, afbetale gæld eller sætte pengene ind på en rate- eller kapitalpension. 30 procent svarer, at de vil bruge pengene på håndværkere, købe forbrugsgoder, rejse eller bruge pengene i den daglige husholdning. 22 procent svarer, at de både vil spare op og bruge penge på forbrug.

- Selv om jeg godt kunne ønske mig, at flere ville bruge penge, så vi kunne skabe nogle flere job, kan jeg altså ikke fortænke medlemmerne i at behandle deres penge med fornuft. Når man ikke ved, om man har et job i morgen, er man altså mere forsigtig med pengene end ellers, siger Mette Kindberg.Efterløn Dagpenge Ledig HK-medlemmer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk