HK.dk logo

Kasernelukninger kalder på en hurtig og samlet politisk reaktion fra lokalområdet

22. februar 2013  |  Sydjylland  | 

– Nu må lokalpolitikerne i vores område finde sammen på tværs af kommunegrænser og forsøge at få sat en stopper for den fortsatte dræning af Syd- og Sønderjylland for statslige arbejdspladser. Og det kan ikke gå stærkt nok, siger Annette Godsvig Laursen, formand for HK/Stat Sydjylland.

Udtalelsen er en reaktion på planen om at lukke i alt fem kaserner landet over – med tab af omkring 2.000 statslige arbejdspladser til følge. En plan, som med forsvarsministerens hjemrejse fra NATO-forsvarsministrenes møde i Bruxelles for at lede de afgørende forhandlinger er blevet gjort til en hastesag. Dermed kan kasernelukningerne meget snart blive til dyster virkelighed.  

– Endnu en gang tegner det til, at Syd- og Sønderjylland må holde for i den effektiviserings- og centraliseringsbølge, der ruller ind over de statslige arbejdspladser. Af de fem kaserner, forsvarschefen har indstillet til lukning, er tre af dem placeret i Syd- og Sønderjylland – i hhv. Haderslev, Sønderborg og Fredericia, siger Annette Godsvig Laursen.  

Hun peger på, at Tønder allerede i 2002 mistede sin kaserne – men ikke mindst på, at masser af statslige arbejdspladser siden er gået tabt for området i kraft af nedskæringer og centraliseringer i bl.a. Politiet, Statsforvaltningen, Naturstyrelsen og Fødevarestyrelsen.  

– Kasernelukningerne vil jo ikke kun gå ud over mange mennesker, der står til at miste jobbet – og deres familier. Samspillet mellem offentlige og private arbejdspladser er vigtige for dynamikken og sammenhængskraften i et lokalområde, og denne sammenhængskraft står nu igen for skud i den tilsyneladende endeløse række af statslige nedskæringer, som vores område må lægge ryg til, siger formanden.  

– Sønderborg Kasernes Venner har reageret hurtigt med aflevering af over 24.000 protestunderskrifter, ligesom Sønderborgs borgmester har været på banen med saglig kritik af udsigterne til at miste byens kaserne. Det er positivt, men jeg savner en klarere og meget gerne samlet markering fra politikerne i vores lokalområde. Folketingspolitikerne er bestemt ikke enige i den sag, så der er fortsat muligheder for at påvirke beslutningen – men det haster altså, slutter Annette Godsvig Laursen.   For flere kommentarer – kontakt Annette Godsvig Laursen, tlf. 2177 6032 eller 3364 1503.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk