HK.dk logo

Fortsat uvished om forflyttelser af statsforvaltnings-HK’ere

22. marts 2013  |  HK Stat  | 

HK’erne ved de 5 statsforvaltninger ved endnu ikke, om de er købt eller solgt, efter at regeringen og forligspartierne har aftalt at flytte statsforvaltningernes opgaver til centre rundt om i landet under en ny enhedsforvaltning, som skal træde i kraft den 1. juli 2013.

For statsforvaltningsmedarbejdere i hele landet kom det sidste år i oktober som et chok, at regeringen foreslog flere arbejdspladser lukket og opgaver flyttet i forbindelse med at samle de nuværende 5 selvstændige statsforvaltninger i én ny landsdækkende enhed. I første omgang lød det blandt andet, at alle HK’erne i statsforvaltningen på Falster skulle forflyttes, fordi de ikke-borgernære administrative opgaver som udgangspunkt skal samles i centre andre steder i landet.

I januar 2013 kom det endelige forslag, som blandt andet går ud på at samle administrative opgaver. På Falster drejer det sig om skriftlige ægteskabs- og forældremyndighedssager, navnesager og mødebooking. I Statsforvaltningen Hovedstaden gælder det fx, at alle HK-job flytter til andre dele af landet som led i centraliseringen.

Chokket fra efteråret er afløst af en anspændt stemning, fortæller HK-tillidsrepræsentant ved Statsforvaltningen i Nykøbing Falster Anette Stang-Pedersen. Hverken hun eller hovedparten af kollegerne kan med sikkerhed vide, om de får tilbudt job på Falster med de centraliserede opgaver, eller om de bliver varslet at skulle flytte med deres nuværende arbejdsopgave til andre dele af landet.

- Vi er glade for, at der ved centraliseringen af opgaverne med skriftlige ægteskabssager blandt andet er skabt nogle HK-stillinger på Falster. Samtidig ved vi endnu ikke, hvem der skal have jobbene. Det afhænger af, hvor mange der flytter med deres opgaver hertil fra andre statsforvaltninger. Kun de af os, der nu arbejder med de sagsområder, der skal blive i Nykøbing, kan være sikre på ikke at skulle flytte, fortæller hun. 

- Det samme gælder vores kolleger andre steder i landet. Kun de, der har opgaver, som ikke flyttes kan ånde nogenlunde lettet op.

Statsforvaltningsmedarbejdere er i høj grad specialiserede, og som udgangspunkt gælder det for alle, at man skal følge med sine opgaver til det center, der skal løse dem fremover.


Ingen mulighed for at undgå flytning ved distancearbejde

Anette Stang-Pedersen deltager som HK-repræsentant sammen med jurister, psykologer og socialrådgivere fra de 5 statsforvaltninger i et overgangssamarbejdsudvalg, hvor de sammen med chefer og overgangsledelsen fastlægger personalepolitikker for den nye enhedsforvaltning. Et udvalg, som lå HK Stat-formand Rita Bundgaard stærkt på sinde, og som hun efter den pludselige udmelding i oktober i et brev bad økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager om at etablere. Anette Stang-Pedersen oplever, at overgangsledelsen er god til at melde ud om processen, men hun havde gerne set, at den digitale sagsbehandling var tænkt ind i planen helt fra begyndelsen.

- Det er ærgerligt, at vi ikke får muligheden for at løse opgaverne fra hjemmearbejdspladser, så vi kan bevare kompetencerne på sagsområderne, men det strider jo mod politikernes hensigt, som er at få skabt arbejdspladser andre steder, siger Anette Stang-Pedersen. 

Alle medarbejdere har skullet prioritere ønsker for deres fremtidige arbejdsplads, og hun forventer, at det endelige puslespil vil være lagt i juni – efter at forslaget er vedtaget som lov, der træder i kraft den 1. juli. Udover at samle de administrative opgaver skal man i den nye enhedsforvaltning spare 35 millioner kroner og skære 60 årsværk væk inden 2016.

Stat Arbejdsmarked

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk