HK.dk logo

Lærerlockout: Sådan klarer vi børnepasningen

11. april 2013  |  HK Stat  | 

Vi har ingen formelle børnepasningsregler på arbejdspladsen, men klarer det ved at være fleksible og hjælpe hinanden. Sådan lyder det fra et udvalg af HK Stats medlemmer og tillidsrepræsentanter i slutningen af lockoutens anden uge.

Det er meget forskelligt, hvordan HK Stat-medlemmernes børn bliver passet under lærerlockouten, men gennemgående for en række statslige arbejdspladser er, at man ikke har aftalt faste regler for, hvordan man forholder sig til problemet.


Syddansk Universitetsbibliotek: Fleksibelt arbejde og kollegial forståelse

Dorthe Søndergaard, kontorfuldmægtig. En dreng på 6 og en pige på knapt 8 år:

Hvordan løser du problemet med børnepasning under lockouten? 
I vores lokalområde har nogle forældre taget initiativ til en pasningsordning i hallens klubhus. Som forældre skiftes vi til at have vagt – tre ad gangen til cirka 15 børn – indtil klokken 12:30, hvor SFO’en åbner. Arbejdsmæssigt får jeg det til at hænge sammen ved at tage aftenvagt til klokken 19 og møde senere. Det kan jeg naturligvis kun i kraft af en god arbejdsplads og hjælpsomme, forstående kolleger.

Hvilke regler har I på jeres arbejdsplads i forhold til børnepasning?
Belinda Nissen, TR: Vi har ingen regler, men løser problemet på bedste vis. Det er en kombination mellem at arbejde på lidt skæve tidspunkter, arbejde lidt hjemme og ind i mellem have børn med på arbejde. Vi har heldigvis en chef, som er ret forstående over for, at vi er nogle som har børn.

Bornholms Politi: Trækker på turnus og bedsteforældre

Eva Bundegaard, kontorassistent og TR-suppleant hos Bornholms Politi. To piger i 1. og 5. klasse.

Hvordan løser du problemet med børnepasning under lockouten?

I mit tilfælde har vi en turnusordning. I denne uge tager jeg en særlig feriedag, hvor jeg skal have 6-8 børn på besøg. Jeg har også haft min yngste datter med på arbejde en dag. Det var intet problem, at hun sad ved siden af mig med sin tablet. Og den store kan jo sagtens klare sig selv.

Hvilke regler har I på jeres arbejdsplads i forhold til børnepasning?

Vi er ikke så hårdt ramt her, da de fleste kan trække på bedsteforældre, eller man finder ud af det med de andre forældre i klassen. På chefniveau har man valgt ikke at have regler, men lade det være op den enkelte afdelingsleder. Generelt er man meget large, og som medarbejdere er vi fleksible. Som hovedregel skal der ikke være børn på politiets arbejdspladser. For eksempel kommer her anholdte personer, og sprogbrugen er til tider uegnet for børn. Men i tilfælde som nu kan det godt lade sig gøre.

Københavns Politi: Tilsyneladende ingen panik

Anne Ammitzbøll, fællestillidsrepræsentant. En dreng i 0. klasse.

Hvordan løser du problemet med børnepasning under lockouten?

Vi var på ferie i sidste uge og mærkede derfor ikke noget til lockouten. Mandag og tirsdag i denne uge var Mads med sin far på arbejde, og resten af ugen arbejder jeg hjemme. Det kan jeg gøre i min funktion, mens de, der har borgerbetjening, må finde andre løsninger. Jeg har dog ikke modtaget en eneste mail fra kolleger, som havde problemer med børnepasning. Det tyder på, at ingen er desperate i situationen.

Hvilke regler har I på jeres arbejdsplads i forhold til børnepasning?

Det er meldt ud fra ledelsen, at der er åbent for, at de enkelte afdelinger kan arrangere børnepasning, hvis det bliver nødvendigt. Ellers klarer man det med fleksibilitet og muligheden for at bruge ferier og fridage.

UCC: Det begynder at trække tænder ud

Helle Jensen, TR-suppleant og studiesekretær. To drenge i 0. og 2. klasse.

Hvordan løser du problemet med børnepasning under lockouten?

Den lille kan blive passet af en pædagog på skolen tre dage om ugen, men de to andre dage må jeg finde andre løsninger. Det kan være at tage ham med på arbejde, at han er hos bedsteforældrene eller hos sin far. Den store har enkelte timer på skolen og kan godt få lov til at være alene lidt. Eller han må med på arbejde. Det er lidt problematisk at have børn med, for man får jo ikke lavet så meget.

Hvilke regler har I på jeres arbejdsplads i forhold til børnepasning?

Pernille Wagner, TR: Vi har ingen regler. Nogle kolleger har været nødt til at tage børnene med, når de ikke kunne finde andre muligheder. Det har ikke givet problemer for os andre, men jeg kan se på de pågældende, at det begynder at trække tænder ud, hvis ikke snart lockouten stopper.

Stat Arbejdstid

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-16

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-16

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk