HK.dk logo

En sortrandet dag i Kort & Godt

12. april 2013  |   | 

Skuffelse, ærgrelse, vrede. Det var de fremherskende følelser hos de 34 medarbejdere, der i onsdags fik at vide, at deres arbejdsplads lukker ned i løbet af det næste halve års tid. DSB har nemlig besluttet, at kunderne ikke skal kunne gå ind og få service hos et menneske i de 14 af Kort & Godt -kædens butikker, der ikke kom med i ombygningsrunden til 7-eleven-konceptet.

Kun et fåtal af medarbejderne kunne få job i en DSB/7-eleven-butik i nærheden. Enkelte vil efter nærmere vurdering kunne få tilbudt en stilling i DSB’s kundecenter eller i de servicebutikker, der skal hjælpe de rejsende i Københavnsområdet med at få Rejsekortet ”ind under huden”, når klippekortene bliver udfaset fra 1. juli i år.

Og to medarbejdere står i en dybt utilfredsstillende situation. De har nemlig allerede fået beskeden om, at det kan ende med en opsigelse. Men de skal lige vente til på mandag, når DSB har gjort op med sig selv, om de vil gøre brug af de to.

Men til 20 kolleger kunne deres arbejdsgiver altså ikke tilbyde andet end en direkte fyreseddel. Så når butikken lukker, er det altså bare ud i arbejdsløshedskøen. Der er derfor ikke noget at sige til, at de ansatte i butikkerne er rystede – beskeden kommer som et chok for medarbejderne.


Hjælp dog medarbejderne til andre jobs

”Jeg forstår til fulde de ansattes frustration. Vi taler jo om dygtige og dybt engagerede mennesker, der i mange år har passet deres butik og deres arbejde til UG. Med et nært forhold til deres kunder, som de altså fremover ikke længere kan yde service og tip-top betjening”, siger , Jens Andersen, formand for Kommercielkredsen.

Jens fortæller om de mange reaktioner på de triste meddelelser – herunder citater: ”Dét er altså takken for, at jeg har knoklet med min butik og endda slæbt mig på arbejde, når jeg havde feber...” og ”Jamen, det er jo mit barn, de kvæler...” .

Jens Andersen er dog helt overordnet set tilfreds med den fornuftige kommunikation, HK Trafik & Jernbane har haft med ledelsen i Kort & Godt A/S i forløbet. Og han håber, at processen med at finde andre jobs i DSB kommer til at forløbe godt. Men han forventer at ledelsen gør deres yderste for at hjælpe de ramte medarbejder og fortsætter, ”at det jo navnlig er i en krisesituation som denne man kan bedømme en virksomhedsledelses sociale omsorg for sine medarbejdere.

Stof til eftertanke – i den nye Trafikkontrakt

Andreas Hasle, formand for HK Trafik & Jernbane, siger: ”Medarbejderne er med god grund ærgerlige over, at deres butikker ikke har kunnet drives med et økonomisk forsvarligt resultat, der kan tilfredsstille DSB -koncernens top. Spørgsmålet er dog stadig om man nu har truffet beslutningerne på det rigtige grundlag – herunder taget hensyn til forringelserne i serviceniveau og passagertrygheden”.

”Det her er stof til overvejelse i trafikkontrakten mellem DSB og Transportministeriet der skal fornyes i 2014. På den her måde vil DSB åbenbart gøre det tydeligt for politikerne, at det kun er forretningsperspektivet der tæller, ikke de mere samfundsrelaterede hensyn” slutter Andreas Hasle.

Fyret Udvikling

Send besked til forfatter


Annuller

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Lukket i dag

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

A-KASSE

7010 6789
Lukket i dag

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Lukket i dag
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

A-KASSE

7010 6789
Lukket i dag
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk