HK.dk logo

Tid til fakta

31. maj 2013  |  Østjylland

Der blev ikke lagt fingre imellem, da HK Kommunal Østjylland i denne uge gav Jyllands-Posten svar på tiltale. I en leder med overskriften ’Tid til mobning’ kommenterede avisen sidste lørdag (JP Aarhus 25. maj) arbejdsklimaet i Aarhus Kommunes magistratsafdeling for sociale forhold og beskæftigelse. Lederen konkluderede, at omfanget af mobning i afdelingen, hverken handler om ”økonomi eller påstået arbejdspres, men derimod om miserabel ledelse i endnu en del af den offentlige sektor, hvor - bedømt efter målestokken i det private erhvervsliv - de ansatte har alt for god tid.”

Det fik Hans-Henrik Hansen og Hanne Vinther til tasterne. Hans-Henrik Hansen er formand for HK Kommunal Østjylland, og Hanne Vinther er fællestillidsrepræsentant og byrådsmedlem. Under overskriften ’Tid til fakta’ beskrev de lederen som ”milevidt fra, hvad der kan betegnes som ordentligt og redeligt pressearbejde” og spurgte derfor:

- Hvilket belæg har JP for at antage, at medarbejderne har for god tid? Det er nedladende og en stor ringeagt, ikke alene af engagerede medarbejdere på tværs af faggrupper, men også af en ansvarlig politisk og administrativ ledelse, der åbent erkender problemerne, vil finde løsninger og tydeligt signalerer, at denne adfærd skal stoppes.

Selv tilbød de lederskribenten hjælp med lidt fakta:

- Der er de seneste år i den omtalte Magistratsafdeling nedlagt ca. 400 stillinger, svarende til ca.13 pct. af de samlede medarbejderressourcer. Langt færre medarbejdere skal ikke blot præstere på tilsvarende niveau, men formentlig mere. Tænk blot på nye opgaver som: reform af førtidspension og fleksjob, seniorjob og akutjob.

Hans-Henrik Hansen og Hanne Vinther ser således en sammenhæng mellem stigende arbejdsbelastning og risikoen for mobning. Omvendt peger de i deres indlæg på, at ”et godt psykisk arbejdsmiljø og høj social kapital på arbejdspladserne fører til lavere fravær og helbredsbetinget udstødning, bedre motivation og arbejdsglæde, bedre vidensdeling og teamwork samt højere effektivitet. Dertil kommer selvsagt den gevinst vi i HK Kommunal Østjylland må prioritere højt, nemlig bedre trivsel, helbred og livskvalitet for vore medlemmer.”


[Statement]

HK Kommunal Østjylland følger mediernes behandling af de regional- og kommunalansatte HK'eres løn og arbejdsforhold. Det gør vi, fordi vores mulighed for at opnå gode resultater er afhængige af det almindelige syn på HK'erne. Vi tager derfor til genmæle, når vi eksempelvis udsættes for en usaglig og unfair behandling i medierne.
- Hans-Henrik Hansen, formand

Kommunal Mobning og chikane

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk